'Risico!' Kooivechter Gane in ziekenhuis geopereerd na monstergevecht
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘Risico!’ Kooivechter Gane in ziekenhuis geopereerd na monstergevecht

‘Risico!’ Kooivechter Gane in ziekenhuis geopereerd na monstergevecht

'Risico van het vak!' Kooivechter Gane geopereerd na monstergevecht

Ciryl Gane brak zijn hand afgelopen zaterdag in zijn gevecht tegen Tai Tuivasa tijdens UFC Paris. Inmiddels is de topvechter geopereerd en zal een tijdje aan de zijlijn staan.

UFC Parijs was in veel opzichten een historische gebeurtenis. Het was de eerste keer dat de UFC een evenement in Frankrijk hield sinds de sport van mixed martial arts in het land werd gelegaliseerd. Ook op deze avond scoorde de Franse zwaargewicht titelkandidaat Ciryl Gane, een enorme KO-overwinning voor zijn thuispubliek.

Opties zat

Gane bewees dat hij nog steeds een van de beste is in de zwaargewicht divisie tegen Tuivasa en ondanks het verlies in zijn titelgevecht, is hij nog steeds hongerig naar de titel. Na zijn overwinning moest Gane een operatie ondergaan om een ​​breuk in zijn rechterhand te herstellen.

De vechter geeft een update over zijn toestand. ,,Het herstel zal ongeveer drie maanden, drie en een half of iets dergelijks zijn,” zei hij. Toch gaat Gane verder met trainen. ,,Ik ga over een paar dagen terug naar de sportschool, voor conditionering, ik denk dat het wel goed komt, maar dit is risico van het vak.”

Jon Jones

Als Gane hersteld is liggen en er paar optie op de plank voor de Fransman. Onder andere een rematch met zwaargewicht kampioen Francis Ngannou die aanwezig was bij UFC Parijs. Deze is zelf herstellende van een knieoperatie. Mogelijk kan hij in december terugkeren.

Dan wacht Jon Jones deze moet zijn zwaargewicht debuut nog maken. Als Ngannou niet op tijd hersteld zou Gane de man kunnen zijn om tegen Jones te vechten voor de interim-titel.

Bekijk ook

Pak slaag voor groep vechtersbazen! 'Kung Fu rules' (video)

Pak slaag voor groep vechtersbazen! ‘Kung Fu rules’ (video)

Een ervaren Kung Fu vechter leerde een aantal lastpakken een stevig lesje.

Pestkop geklapt door vechtmasjien! 'Harde les'

Pestkop geklapt door vechtmasjien! ‘Harde les’ (video)

Als je bereidt bent iemand te pesten moet je ook kunnen incasseren

Vechtjas onderuit door kopstoot in metro! 'Ik pak je, NOT'

Vechtjas onderuit door kopstoot in metro! ‘Ik pak je, NOT’ (video)

Hij wilde zo graag vechten ....

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page