Risico: Alvarez sloeg rivaal hersenbeschadiging in gevecht - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Risico: Alvarez sloeg rivaal hersenbeschadiging in gevecht

Risico: Alvarez sloeg rivaal hersenbeschadiging in gevecht

Eddie Alvarez (staand) wordt door de scheids gemaand tot rust

Eddie Alvarez heeft zijn tegenstander Iuri Lapicus een hersenzwelling geslagen tijdens hun gevecht op 7 april in Singapore. De voormalig UFC kampioen en Lapicus stonden tegenover elkaar op ONE op TNT I, waar Alvarez werd gediskwalificeerd.

Het gevecht tussen Alvarez en Lapicus is omringd met controverse, de Amerikaan sloeg Lapicus meerdere keren op het achterhoofd, iets wat in de regel set van ONE Championship niet is toegestaan. In een recent interview met The South China Morning Post onthulde ONE Championship CEO Chatri Sityodtong, dat de Italiaans-Moldavische Lapicus een zwelling in zijn hersenen heeft.

Er werd getwijfeld of Lapicus echt gewond was geraakt, echter is dit volgens de ONE baas toch echt zo; ,,Mensen zeiden dat Lapicus een Oscar verdiende omdat hij deed alsof”, zegt Sityodtong. Maar hij deed het zeker niet alsof. Hij had ernstige pijn. Toen we de resultaten van de CAT-scan kregen, had Iuri hematomen recht op zijn achterhoofd, dus het was heel duidelijk dat hij op zijn achterhoofd werd geraakt.”

Herkansing

Alvarez werd gediskwalificeerd Sityodtong zegt dat deze diskwalificatie wordt herzien. ,,Feitelijk waren het illegale stoten”, aldus Sityodtong. ,,Feitelijk heeft de scheidsrechter wel twee waarschuwingen gegeven. Maar eigenlijk kan ik ook zeggen dat dit wordt herzien. Eddie en zijn team vroegen om een ​​herziening, dus stemt de hele commissie erover op basis van de beelden, en hopelijk hebben we de resultaten van de herziening de komende dagen. “

Inmiddels is bekend dat Alvarez zal vechten tijdens ONE op TNT IV op 28 april, zijn tegenstander zal nog worden bepaald. Ook zal er volgens Sityodtong een herkansing komen tussen Alvarez en Lapicus later dit jaar.

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page