Reddingsvlucht: Doodzieke MMA-vechter opgehaald door UFC (video)
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Reddingsvlucht: Doodzieke MMA-vechter opgehaald door UFC (video)

Reddingsvlucht: Doodzieke MMA-vechter opgehaald door UFC (video)

Khamzat Chimaev zal zijn strijd tegen de aanhoudende gezondheidsproblemen van COVID-19 in de Verenigde Staten voortzetten. UFC de vechtsport organisatie waar Chimaev onder contract staat hoopt zo haar vechter de beste medische hulp te bieden.

Volgens een bericht van ESPN vliegt de UFC, Chimaev naar Las Vegas om aanvullende medische zorg te ontvangen. Chimaev kampt al een lange tijd met ernstige gevolgen van het coronavirus.

De vechter werd gedwongen zich terug te trekken uit een gevecht op 13 maart met Leon Edwards vanwege aanhoudende symptomen van het virus. Het doel is dat Chimaev in juni vecht, maar zijn gezondheid op de lange termijn zal de eerste zorg zijn.

Ik ga dood

Majdi Shammas de manager van Chimaev gaf een video vrij die de ernst van de situatie duidelijk maakt. Chimaev “dacht dat hij dood zou gaan” na een recente training.

,,Hij was echt slecht. Hij deed niet eens twee ronden achter elkaar. Hij deed een ronde en rustte toen”, zei Shammas. ,,Hij begon te hoesten, begon zich weer ziek te voelen en we moesten de training afzeggen. Hij is zelfs met een ambulance naar het ziekenhuis gegaan. ” Wanneer Chimaev in Amerika arriveert is niet bekend.

Bekijk ook

Topkickbokser Donovan Wisse over GLORY: ‘Communicatie kan beter’

Donovan Wisse is met recht een van de meest getalenteerde vechters bij GLORY Kickboxing. De ...

POLITIE: 40 man publiek bij illegale MMA-wedstrijd, vechter zwaar gewond

Een belletje om een ambulance lijkt een illegaal MMA-evenement te hebben verraden vanavond in Lünenburg, ...

NEP: UFC-kampioen Sterling te kakken gezet door collega vechters

UFC-kampioen Sterling uitgespuugd door collega vechters