RACISME: Bellator MMA ontslaat extreemrechtse vechter Nieuws
Nieuws

RACISME: Bellator MMA ontslaat extreemrechtse vechter

RACISME: Bellator MMA ontslaat extreemrechtse vechter
RACISME: Bellator MMA ontslaat extreemrechtse vechter

In november 2019 werd bekend dat Bellator MMA verschillende nieuwe vechters had ondertekend, waaronder het Bulgaarse weltergewicht Georgi Valentinov.

De getalenteerde vechter blijkt echter geen onbeschreven blad te zijn. De Website BloodyElbow onthulde dat Valentinov banden heeft met Sofia West 1999, een extreemrechtse voetbalhooligangroep in Bulgarije.

Valentinov, die naar verluidt de afgelopen maanden trainde in de gym van John Kavanaugh in Dublin, heeft sinds maart 2013 slechts twee gevechten verloren. De gym van Kavanaugh is ook het thuis van voormalig UFC-kampioen Conor McGregor. Kavanaugh opende deur naar Bellator MMA voor Valentinov.

Neo Nazi's

Functionarissen van Bellator hadden het extreemrechtse verleden van Valentinov over het hoofd gezien. Zo hebben zij de link met de voetbalhooligan groep waarschijnlijk niet opgemerkt. Sofia West 1999 kwam recentelijk in het nieuws wegens racistische uittingen, tijdens de beruchte Europese kwalificatiewedstrijd tussen Engeland en Bulgarije afgelopen maand.

De band van Valentinov met Sofia West gaat verder dan een handvol foto's en vriendschappelijke relaties met de extremistische groep. De Bellator-vechter werd ook gezien tijdens de beruchte wedstrijd Engeland tegen Bulgarije in oktober, waar hij naast Sofia West-hooligans zat en naar verluidt deelnam aan racistische gezangen en een nazi groet bracht.

Wangedrag

Geconfronteerd met berichten in de media waarin hij zijn aanwezigheid bij de wedstrijd toegaf, ontkende Valentinov racisme en beweerde in plaats daarvan dat de gebaren verkeerd werden geïnterpreteerd. Echter volgde het journalisten team van BloodyElbow dit op de voet.

Toen BloodyElbow vervolgens contact opnam met Bellator voor commentaar, kondigde de organisatie aan dat Valentinov van zijn contract ontheven werd: “Bellator neemt deze zaken zeer serieus en heeft vervolgens Georgi Valentinov van zijn contract ontheven. Racisme en bijbehorende symbolen horen niet thuis in de sport en worden niet getolereerd door de organisatie. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws