Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Pensioenplannen UFC zwaargewicht kampioen Daniel Cormier voorlopig in de ijskast

Pensioenplannen UFC zwaargewicht kampioen Daniel Cormier voorlopig in de ijskast

UFC kampioen Daniel Cormier maakt opmerkelijke carrière stap

Daniel Cormier (screenshot YouTube)

De hoofdcoach van de Amerikaanse Kickboks Academy, Javier Mendez, heeft aangegeven dat hij verwacht dat UFC zwaargewicht kampioen Daniel Cormier voorlopig zijn pensioenplannen in de wacht zet en nog twee of drie keer zal vechten. Dat schrijft BloodyElbow.com

Cormier vs. Brock Lesnar

In een interview met BJPenn.com sprak Mendez ook al over de verwachtte uitstel van Cormier’s pensioenplannen, maar hield een slag om de arm. “Zo veel zaken zijn veranderd, zaken die we niet konden voorzien,” zei Mendez. “Nu worden de pensioenplannen op de lange baan geschoven. Ik weet het niet zeker, één gevecht, twee of drie. Het beste scenario is voor Cormier om het op te nemen tegen Brock Lesnar. We zullen zien wat er dan gebeurd, moeilijk te voorspellen. Voor mij is het wel duidelijk, hij is klaar in de light heavyweight division, dus ik denk dat hij zal vechten tegen Brock Lesnar.”

Cormier had zijn pensioen datum gepland op zijn 40ste verjaardag op 20 maart. Als hij doorgaat met zijn plannen dan zal coach Mendez moeten kijken wat hij in petto heeft voor de andere zwaargewichten in zijn stal. “Mijn doel is bijvoorbeeld om Cain zijn titel terug te geven nadat ‘DC’ later dit jaar weg is,” zei Mendez. “Als dat eenmaal is gelukt, ga ik door naar de volgende, en dan is het de kans voor Justin Willis.”

Cain Velasquez vs. Francis Ngannou

Voormalig zwaargewicht kampioen Cain Velasquez is al gepland voor zijn UFC terugkeer tegen Francis Ngannou bij UFC op ESPN 1 op 17 februari in Phoenix, na een drie jaar durende ontslag  .

Bekijk ook

K-1 legende Jérôme Le Banner slaat tegenstander knock-out (video)

Twee van de grootste legendes uit het K-1 Kickboksen vochten zondag tijdens Heat 46 in Tokio, Japan.

UFC 229: Khabib Nurmagomedov verslaat Conor McGregor en behoudt titel

Engeland genoemd als locatie voor rematch McGregor vs Khabib

Het zou zomaar kunnen dat de rematch tussen UFC sterren Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov dichtbij huis plaats zal vinden.

MATCHFIXING: UFC-vechter biedt McGregor & Cerrone excuses aan

De snelle winst van UFC ster Conor McGregor op Donald 'Cowboy' Cerrone zaterdagnacht tijdens UFC 246 deed flink wat stof opwaaien.