Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Pensioenplannen UFC zwaargewicht kampioen Daniel Cormier voorlopig in de ijskast

Pensioenplannen UFC zwaargewicht kampioen Daniel Cormier voorlopig in de ijskast

UFC kampioen Daniel Cormier maakt opmerkelijke carrière stap

Daniel Cormier (screenshot YouTube)

De hoofdcoach van de Amerikaanse Kickboks Academy, Javier Mendez, heeft aangegeven dat hij verwacht dat UFC zwaargewicht kampioen Daniel Cormier voorlopig zijn pensioenplannen in de wacht zet en nog twee of drie keer zal vechten. Dat schrijft BloodyElbow.com

Cormier vs. Brock Lesnar

In een interview met BJPenn.com sprak Mendez ook al over de verwachtte uitstel van Cormier’s pensioenplannen, maar hield een slag om de arm. “Zo veel zaken zijn veranderd, zaken die we niet konden voorzien,” zei Mendez. “Nu worden de pensioenplannen op de lange baan geschoven. Ik weet het niet zeker, één gevecht, twee of drie. Het beste scenario is voor Cormier om het op te nemen tegen Brock Lesnar. We zullen zien wat er dan gebeurd, moeilijk te voorspellen. Voor mij is het wel duidelijk, hij is klaar in de light heavyweight division, dus ik denk dat hij zal vechten tegen Brock Lesnar.”

Cormier had zijn pensioen datum gepland op zijn 40ste verjaardag op 20 maart. Als hij doorgaat met zijn plannen dan zal coach Mendez moeten kijken wat hij in petto heeft voor de andere zwaargewichten in zijn stal. “Mijn doel is bijvoorbeeld om Cain zijn titel terug te geven nadat ‘DC’ later dit jaar weg is,” zei Mendez. “Als dat eenmaal is gelukt, ga ik door naar de volgende, en dan is het de kans voor Justin Willis.”

Cain Velasquez vs. Francis Ngannou

Voormalig zwaargewicht kampioen Cain Velasquez is al gepland voor zijn UFC terugkeer tegen Francis Ngannou bij UFC op ESPN 1 op 17 februari in Phoenix, na een drie jaar durende ontslag  .

Bekijk ook

Video: Jorge Masvidal vs. Nate Diaz UFC 244 persconferentie

Afgelopen nacht hield de UFC haar persconferentie voor het UFC 244 event met in de hoofdrollen Nate diaz en Jorge Masvidal.

UFC Dana White: Daniel Cormier vs. Stipe Miocic 3 op komst

UFC-president Dana White heeft bevestigd dat voormalig wereldkampioen Daniel Cormier nog minstens één keer zijn opwachting zal maken.

Hesdy Gerges: ‘Als ik dit gevecht verlies stop ik met MMA’

Voormalig top kickbokser Hesdy Gerges staat voor zijn tweede MMA-wedstrijd bij Bellator