Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Paige VanZant vs Rachael Ostovich gaat toch door

Paige VanZant vs Rachael Ostovich gaat toch door

Paige VanZant vs Rachael Ostovich gaat toch door

De damesvlieggewicht wedstrijd tussen Paige VanZant en Rachael Ostovich is gepland voor 20 januari 2019. Vorige week werd bekendgemaakt dat de wedstrijd uit viel, nadat Ostovich zich terugtrok als gevolg van verwondingen die waren opgelopen in vermeende geweld incidenten met haar echtgenoot, Arnold Berdon op Hawaï.

Berdon, die ook een MMA-vechter is, werd aanvankelijk beschuldigd van poging tot moord. Hij zelf pleitte niet schuldig aan de mishandelingen. Ostovich kreeg veel steun en zelfs Paige VanZant melde: ‘Ik sta aan haar zijde’.

Na het incident werd Ostovich met verwondingen (waaronder een gebroken oogkas) opgenomen in het ziekenhuis. Nadat ze was ontslagen uit het ziekenhuis, kondigde haar management aan dat ze niet zou vechten op de komende UFC Fight Night 143.

Second opinion

Op woensdag vertelde de manager van Ostovich, Brian Butler, aan ESPN dat ze “deze week een second opinion over haar verwondingen zocht en is vrijgegeven om te vechten”.

“Ze wilde nooit echt van dit gevecht af,” zei Butler. “Toen alles gebeurde, was het erg emotioneel. De verwondingen waren significant genoeg dat we, in combinatie met de emoties van alles wat er gebeurde, besloten om het gevecht te annuleren.

MMA: Rachael Ostovich zegt af tegen Paige VanZant na zware mishandeling

LEES OOK:

Echtgenoot Rachael Ostovich: ‘ik ben onschuldig’

Dana White

“Nu de zaken zijn opgelost en de zwelling van de blessure aan het dalen is, kreeg Rachael een second opinion en alles ziet er naar uit dat wij haar in de strijd kunnen houden.” UFC-president Dana White bevestigde ook aan ESPN dat het gevecht met VanZant vs. Ostovich terug op het rooster is.

Paige VanZant heeft bovendien op Twitter gepost dat zij Rachel Ostovich niet dankbaarder zou kunnen zijn.

Samen sterk

“Ja, we gaan oorlog voeren met elkaar in de kooi, maar ik sta aan haar zijde met haar voortdurende strijd thuis. Laten we vechten en deze mensen laten zien hoe sterk we zijn. ”

UFC Fight Night 143 vindt plaats in Barclays Center in Brooklyn, New York op 20 januari. Het evenement markeert het eerste als onderdeel van het vijfjarig contract van de UFC met het netwerk.

Bekijk ook

Surinaamse MMA-vechter geëerd door president Bouterse

Een grote eer noemt hij het zelf zijn bezoek aan de president van zijn land. ...

MMA-kampioen opgepakt voor ‘bizarre’ moord in nachtclub

Vadim Olenchik, een Oekraïense MMA-kampioen, is afgelopen week opgepakt in Sint-Petersburg wegens de vermeende moord ...

UFC kampioen Daniel Cormier maakt opmerkelijke carrière stap

UFC: MMA-champ Daniel Cormier trekt pensioen plannen in

Vorig jaar kondigde Daniel Cormier aan dat hij graag zou stoppen bij de UFC en ...