Overgewicht reden voor terugtrekken Jesse Ronson uit UFC 231 - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Overgewicht reden voor terugtrekken Jesse Ronson uit UFC 231

Overgewicht reden voor terugtrekken Jesse Ronson uit UFC 231

Jesse ‘The Body Snatcher’ Ronson (screenshot YouTube)

Jesse ‘The Body Snatcher’ Ronson zal dit weekend niet op UFC 231 verschijnen. De 32-jarige uit Ontario zou in principe  aanstaande zaterdag John Makdessi vervangen tegen  Diego Ferreira in Toronto, maar het lijkt erop dat Ronson zich misschien niet goed heeft voorbereid om af te slanken voor de 155-pond gevecht.

Afgelopen dinsdag maakte Ronson bekend via Facebook dat hij te zwaar werd bevonden en dat hij waarschijnlijk nooit meer mag vechten voor UFC. Hij had slechts 10 dagen o zich voor te bereiden op dit gevecht en het gewicht te halen.

Catchweight

“Jammer genoeg gaat mijn gevecht voor aanstaande zaterdag (UFC 231) niet door.” schreef Ronson wrote. “ ik was te zwaar om veilig het gewicht te halen en te presteren, uiteindelijk beter voor mijn gezondheid maar vreselijk jammer dat ik mijn UFC-contract verlies.” Ronson had nog onderhandeld met UFC om op een catchweight te vechten, dit op advies van UFC PI nutritionist Clint, maar het antwoord van UFC’s Sean Shelby was onverbiddelijk: “no catchweight fight is off, your contract has been rescinded and you’ll never fight for the UFC again”.

Excuses

Ronson (19-8) schreef verder dat hij uiteindelijk zou kunnen vechten voor de TKO Major League MMA-promotie van Montreal, of misschien naar Azië zou gaan met Rizin Fighting Federation van ONE Championship. “Wie weet het nu?” Schreef hij. “Ik ben ontzet en wil mijn excuses aanbieden aan iedereen bij de UFC en iedereen die me heeft gesteund.”

Dit zou de tweede keer zijn voor Ronson om mee te doen bij UFC, schrijft FightNewsAsia. Hij heeft officieel in september 2013  getekend bij UFC, maar heeft drie wedstrijden laten liggen in de octagon. Hij vocht tegen Kevin Lee, Francisco Trinaldo en Michel Prazeres en verloor van alle drie door een split decision.

‘The Body Snatcher’ ging toen 6-3 vechten in Canada en de Verenigde Arabische Emiraten voordat hij zich aanmeldde voor deze korte termijn kans bij UFC 231.

Bekijk ook

UFC-ster McGregor wil dopingtest omzeilen met clausule! 'Februari vechten'

UFC-ster McGregor wil dopingtest omzeilen met clausule! ‘Februari vechten’

Daarvoor wil hij een speciale clausule benutten

Prof boksdebuut voor legende Cris Cyborg 10 december tegen Gabrielle Holloway

Prof boksdebuut voor vechtbeest Cris Cyborg in december

Het gevecht zal plaatsvinden als onderdeel

Vechtlegende St-Pierre (41) overweegt comeback! 'Boksen is een optie'

Vechtlegende St-Pierre (41) overweegt comeback! ‘Boksen is een optie’

St-Pierre vocht voor het laatst in de UFC in november 2017

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page