Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Overgewicht reden voor terugtrekken Jesse Ronson uit UFC 231

Overgewicht reden voor terugtrekken Jesse Ronson uit UFC 231

Jesse ‘The Body Snatcher’ Ronson (screenshot YouTube)

Jesse ‘The Body Snatcher’ Ronson zal dit weekend niet op UFC 231 verschijnen. De 32-jarige uit Ontario zou in principe  aanstaande zaterdag John Makdessi vervangen tegen  Diego Ferreira in Toronto, maar het lijkt erop dat Ronson zich misschien niet goed heeft voorbereid om af te slanken voor de 155-pond gevecht.

Afgelopen dinsdag maakte Ronson bekend via Facebook dat hij te zwaar werd bevonden en dat hij waarschijnlijk nooit meer mag vechten voor UFC. Hij had slechts 10 dagen o zich voor te bereiden op dit gevecht en het gewicht te halen.

Catchweight

“Jammer genoeg gaat mijn gevecht voor aanstaande zaterdag (UFC 231) niet door.” schreef Ronson wrote. “ ik was te zwaar om veilig het gewicht te halen en te presteren, uiteindelijk beter voor mijn gezondheid maar vreselijk jammer dat ik mijn UFC-contract verlies.” Ronson had nog onderhandeld met UFC om op een catchweight te vechten, dit op advies van UFC PI nutritionist Clint, maar het antwoord van UFC’s Sean Shelby was onverbiddelijk: “no catchweight fight is off, your contract has been rescinded and you’ll never fight for the UFC again”.

Excuses

Ronson (19-8) schreef verder dat hij uiteindelijk zou kunnen vechten voor de TKO Major League MMA-promotie van Montreal, of misschien naar Azië zou gaan met Rizin Fighting Federation van ONE Championship. “Wie weet het nu?” Schreef hij. “Ik ben ontzet en wil mijn excuses aanbieden aan iedereen bij de UFC en iedereen die me heeft gesteund.”

Dit zou de tweede keer zijn voor Ronson om mee te doen bij UFC, schrijft FightNewsAsia. Hij heeft officieel in september 2013  getekend bij UFC, maar heeft drie wedstrijden laten liggen in de octagon. Hij vocht tegen Kevin Lee, Francisco Trinaldo en Michel Prazeres en verloor van alle drie door een split decision.

‘The Body Snatcher’ ging toen 6-3 vechten in Canada en de Verenigde Arabische Emiraten voordat hij zich aanmeldde voor deze korte termijn kans bij UFC 231.

Bekijk ook

Nieuw onderzoek: MMA vechters spelen met hun leven door extreem afvallen

Verbod: Geen MMA gevechten bij ‘extreem’ gewicht verlies

De California State Athletic Commission heeft een belangrijke maatregel genomen in een poging om extreem afvallen voor MMA-wedstrijden in te dammen.

UFC-titelgevecht Germaine de Randamie uit ‘gevaren zone’

Er leek even een kink in de kabel te komen voor het geplande titelgevecht tussen de Nederlandse Germaine de Randamie en de Braziliaanse UFC-kampioen Amanda Nunes.

MMA-vechter verliest vinger: Gaat toch gevecht aan

De Kroatische MMA-vechter Zoran Djodj verloor afgelopen weekend zijn pink door een oogstmachine, toch staat hij binnenkort in de kooi om te vechten.