Oud-kampioen Dillashaw stopt bij UFC! 'Totaal kapot' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Oud-kampioen Dillashaw stopt bij UFC! 'Totaal kapot'

Oud-kampioen Dillashaw stopt bij UFC! 'Totaal kapot'

TJ Dillashaw voormalig kampioen bantamgewicht, heeft afscheid genomen van de UFC. Dillashaw onderging onlangs een uitgebreide schouderoperatie na zijn verlies tegen Aljamain Sterling in oktober tijdens UFC 280.

De 36-jarige, die zeker een jaar buitenspel zou staan, onderging de afgelopen drie jaar ook andere schouderoperaties. Dillashaw, een van de grootste bantamgewichten in de geschiedenis van de UFC, had twee afzonderlijke titels bij de organisatie. Zijn schouder is totaal kapot en de Amerikaan kan niet verder vechten.

Gaat niet meer

Hij won zijn eerste kampioenschap met een verrassende overwinning op Renan Barao in maart 2014 en verdedigde het tweemaal met succes. Hij verloor uiteindelijk de titel na een split-decision nederlaag tegen Dominick Cruz in 2016.

Dillashaw werd in 2017 opnieuw kampioen nadat hij Cody Garbrandt had verslagen. Hij kreeg een schorsing van twee jaar en deed afstand van zijn bantamgewicht titel nadat hij in april 2019 positief testte op recombinant humaan erytropoëtine beter bekend als EPO.

32 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws