Opvallend: Prof MMA-vechters 'massaal' met pensioen Nieuws
Nieuws

Opvallend: Prof MMA-vechters 'massaal' met pensioen

Opvallend: Prof MMA-vechters 'massaal' met pensioen

Een aantal vooraanstaande MMA-vechters hebben aangegeven met pensioen te gaan.

Alexander Gustafsson, Nick Hein, King Mo en nu ook Jimi Manuwa geven de pijp aan Maarten. Opvallend is dat het merendeel van hen hun carrière opgeeft na een verliespartij. Zo nam Gustafsson afgelopen zaterdag in de MMA-kooi meteen afscheid na zijn verloren partij tegen Anthony Smith tijdens UFC Stockholm.

Voormalig UFC lichtgewicht Jimi Manuwa kondigde dinsdag zijn pensionering op sociale media aan. Manuwa verloor van Aleksandar Rakić door knock-out voor de eerste ronde op UFC Fight Night in Stockholm, Zweden, op zaterdagavond. Het was zijn vierde opeenvolgende nederlaag.

Veel schade

"Ik heb een geweldige vechtsportcarrière gehad en de laatste vier gevechten waren zware verliezen om te nemen, niet alleen voor mezelf maar voor mijn familie die altijd de eerste is", zei Manuwa (17-6). "Ik heb voornamelijk knock-outs uitgedeeld en heb er zelf een paar genomen, dat is mijn fan-liefhebbende stijl, maar het eist voor het lichaam veel schade aan die niet zichtbaar zijn voor het oog, "zegt Manuwa.

ZIE OOK>> King Mo stopt met MMA-vechten

"Ik heb onderweg veel geweldige mensen ontmoet en de wereld rondgereisd, maar het is tijd om dit hoofdstuk te verlaten en door te gaan naar de volgende omdat er een leven na vechten is, "sluit Manuwa af. Nu maar hopen dat voorlopig niet al te veel vechters de handschoenen ophangen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws