Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Opmerkelijk: UFC-vechter Cat Zingano in beroep tegen uitslag UFC 232

Opmerkelijk: UFC-vechter Cat Zingano in beroep tegen uitslag UFC 232

Cat Zingao liep een flinke oogblessure op tijdens haar gevecht tegen Megan Anderson op UFC 232. Haar tegenstander plantte een teen in het oog van de Amerikaanse waardoor zij de partij verloor doordat de scheidsrechter later ingreep.

De wedstrijd die op 29 december j.l. plaatsvond bij The Forum in Inglewood, Californië, werd gesanctioneerd door de California State Athletic Commission, die de uniforme MMA-regels volgt.

Zingano wil nu dat het gevecht met Anderson wordt vernietigd tot een no-contest, dit blijkt uiteen kopie van het beroep welke de website MMAjunkie in handen kreeg, deze kan hier worden bekeken.

Tenen als wapen

Minder dan een minuut in de wedstrijd, werd Zingano geraakt door een schop die in haar in het oog trof. De actie werd legaal geacht door scheidsrechter Marc Goddard, die Zingano in eerste instantie adviseerde om door te vechten, maar blies de wedstrijd af toen het duidelijk werd dat ze niet kon doorgaan.

LEES OOK: Zingano in gevecht met zanger Whiz Khalifa

Terwijl een por in het oog van vingers wordt beschouwd als een illegale slag, is een aanval die contact maakt met de ogen legaal. Zingang’s advocaat, Nathan Gable beweert echter dat de uniforme regels vaag zijn over oog blessures en sluit tenen niet expliciet uit als een wapen.

Risico

In een post op Instagram na het gevecht, maakte Zingano zich zorgen dat haar oog was gescheurd en zei ze dat het goed zou komen. Maar later vertelde ze ESPN.com dat de trap haar iris en netvlies beschadigde die een bloeding en verhoogde druk in haar ogen veroorzaakte.

Zingano, krijgt een hoorzitting in februari over haar beroep die zij bij zal wonen om haar visie op het geheel duidelijk te maken.


Bekijk ook

AUW: Geluid brekende knie in MMA-gevecht gaat door merg en been (video)

Dat vechtsporten soms vervelende blessures met zich mee kunnen brengen is geen geheim.

UFC: Gevecht Junior dos Santos vs. Francis Ngannou verplaatst

Junior dos Santos vs. Francis Ngannou stonden eerder gepland voor UFC 239.

Rematch tussen Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor in de boksring

Conor McGregor: ‘Oorlog met Khabib is nog lang niet over’

Hij ging eerder dit jaar met een zelf verklaard pensioen, Conor McGregor, echter speelt aartsvijand Khabib Nurmagomedov nog steeds door zijn hoofd.

REGIO NIEUWS UITGELICHT