Opmerkelijk: Chinese UFC-kampioen mag Amerika niet in Nieuws
Nieuws

Opmerkelijk: Chinese UFC-kampioen mag Amerika niet in

Opmerkelijk: Chinese UFC-kampioen mag Amerika niet in
Opmerkelijk: Chinese UFC-kampioen mag Amerika niet in

Kersverse UFC-kampioen Weili Zhang mag Amerika niet binnen om te vechten, maar er is hulp onderweg.

Zhang is de eerste vrouwelijke Chinese die kampioen binnen de UFC is, eind augustus versloeg zij voormalig kampioen Jessica Andrade via TKO in de eerste ronde van hun gevecht. Voordat haar eerste titelverdediging zelfs is gepland, bevindt Zhang zich midden in een ander soort gevecht.

ZIE OOK>> Weli Zhang verslaat Jessica Andrade

De 30-jarige heeft geen visum voor de Verenigde Staten gekregen, kondigde ze maandagochtend aan op haar Instagram account. Zhang's post bleef niet onopgemerkt, de democratische presidentskandidaat Tulsi Gabbard heeft hulp aangeboden in een poging om de UFC-kampioen toch naar de VS te krijgen.

Hulp onderweg

"Wow!" Schreef Zhang. “Ik heb zojuist nieuws ontvangen van mijn manager dat mevrouw Gabbard contact met hem heeft opgenomen om ons te helpen."

De juridische afdeling van de UFC werkt samen met congreslid Gabbard om alsnog een visum voor de kampioene te regelen. Of dit gaat lukken is afhankelijk van de Amerikaanse visa instantie, of deze alsnog een herziening van haar beslissing zal doen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws