Op krukken naar huis! Usman sloopt Covington in titelgevecht
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Op krukken naar huis! Usman sloopt Covington in titelgevecht

Op krukken naar huis! Usman sloopt Covington in titelgevecht

Kamaru Usman en Colby Covington vochten afgelopen nacht in het Madison Square Garden hun herkansing uit. Zoals verwacht was het een bittere strijd waarin Usman zijn UFC wereldtitel wist te behouden.

De twee weltergewichten hadden elkaar al een keer eerder ontmoet, waarbij Usman, Covington versloeg door middel van TKO in de vijfde ronde voor zijn eerste titelverdediging in december 2019. Dat was een compleet stand-up gevecht, maar in de rematch gingen beiden voor takedowns en namen elkaar kort mee naar de mat.

Op krukken naar huis

Usman zette Covington vaker onder druk gedurende de 25 minuten durende strijd en leek de snellere en krachtigere vechter te zijn, waardoor hij in een vroege ronde een snee in het gezicht van Covington opende. Dit was niet het enig want Covington moest op krukken zichzelf voortbewegen.

,,(Covington) is super stoer”, zei Usman in zijn interview na het gevecht. ,,Ik wilde gek worden en hem daar slopen. … Dat is de op één na beste man in de divisie”, zei Usman na het gevecht. Usman versloeg Colby Covington via unaniem besluit (48-47, 48-47, 49-46) in het UFC 268 main event om zijn titel voor de vijfde keer te behouden.

Bekijk ook

Topjudoka zwaar mishandeld! ‘Coach opgepakt’

De 27-jarige kreeg volgens politiebronnen talloze klappen in het gezicht

Publiek ‘gek’ door keiharde knie-KO (video)

Het publiek werd getrakteerd op een ouderwets aantal Thaiboks partijen

UFC-comeback! McGregor geeft datum: ‘Geduld ik kom er aan’

Conor McGregor heeft een datum gegeven voor zijn verwachte terugkeer naar actie bij de UFC

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page