OOGBLESSURES: UFC overweegt alternatieve MMA-handschoenen MMA Nieuws
MMA Nieuws

OOGBLESSURES: UFC overweegt alternatieve MMA-handschoenen

OOGBLESSURES: UFC overweegt alternatieve MMA-handschoenen
OOGBLESSURES: UFC overweegt alternatieve MMA-handschoenen

Dat tijdens MMA-gevechten brute blessures kunnen ontstaan is geen geheim. Om deze te voorkomen is haast onmogelijk.

Een van de meest brute en gevaarlijke blessures die bij MMA-vechten kan voorkomen is de zogenaamde "Eye Poke". Deze blessure die door een vinger in het oog veroorzaakt wordt kan blindheid tot gevolg hebben. Het meest recente geval is die van Daniel Cormier.

Cormier kreeg een vinger in zijn oog tijdens zijn titelgevecht met Stipe Micoc, nadat eerst Micoc een vinger van Cormier te verwerken kreeg. UFC-president Dana White zegt dat zijn organisatie heeft gekeken naar alternatieve MMA-handschoenen.

Is dit wel het antwoord

In het verleden is er gesproken over dat de UFC zou overgaan op een mogelijk gebogen handschoen ontwerp dat de vingers van vechters naar beneden zou drukken. Maar tot nu toe is er niets veranderd. Afgelopen zaterdag werd Donald Cerrone ook flink in zijn oog geraakt door Niko Price.

Na afloop werd White door verslaggevers gevraagd of de UFC nieuwe handschoenen overweegt die helpen bij het probleem met de Eye pokes. Terwijl White zei dat hij niet zeker weet of dit de oplossing is. Bevestigde hij wel dat de UFC naar alternatieve handschoenen kijkt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws