Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Onlusten Hong Kong: Komst UFC naar China in gevaar

Onlusten Hong Kong: Komst UFC naar China in gevaar

Dana White geeft toe dat protesten in Hong Kong UFC Shenzhen ‘uitdagender’ maken.

UFC Baas Dana White heeft toegegeven dat de aanhoudende protesten in Hong Kong het komende UFC Shenzhen evenement verpesten die later deze maand gepland staat. De UFC zal zijn debuutevenement houden in Shenzhen in het Shenzhen Universiade Sports Center op 31 augustus, waar de Chinese Weili Zhang Jessica Andrade wordt uitgedaagd voor de stroman-titel van de vrouw in het hoofdevenement.

Grenzend aan Shenzhen ligt echter Hong Kong, waar voortdurende protesten plaatsvinden tegen een uitleveringsvoorstel van de regering. Protesten begonnen in maart, maar zijn de afgelopen maanden toegenomen met demonstranten en politie die op elkaar botsten op de internationale luchthaven van Hong Kong, wat resulteerde in geannuleerde vluchten van en naar de regio.

Opsteker voor iedereen

En met afbeeldingen en video’s van troepen die in Shenzhen bijeenkomen om naar verluidt Hong Kong binnen te komen, zouden de spanningen verder kunnen toenemen. “Ja, het is zeker een rotzooi met het evenement,” zei White op de UFC 241 post-fight persconferentie toen hem naar het conflict werd gevraagd. “En het wordt zeker nog uitdagender.”

“Ik persoonlijk, ik ben zo opgewonden voor dat gevecht. Het is zo’n belangrijk gevecht, niet alleen voor die divisie, maar voor beide landen. Als Weili Zhang kan winnen en wereldkampioen wordt, is het een enorme boost voor China. Ondanks de situatie is White nog steeds van plan om UFC Shenzhen te laten plaatsvinden zelfs als hij de enige is die aanwezig zal zijn. “O ja. We doen de kaart wat er ook gebeurt, ‘zei hij. “Dat gebeurt ongeacht wat er gebeurt. Zelfs als ik alleen maar zit te kijken naar het gevecht.

Bekijk ook

Video: Jorge Masvidal vs. Nate Diaz UFC 244 persconferentie

Afgelopen nacht hield de UFC haar persconferentie voor het UFC 244 event met in de hoofdrollen Nate diaz en Jorge Masvidal.

UFC Dana White: Daniel Cormier vs. Stipe Miocic 3 op komst

UFC-president Dana White heeft bevestigd dat voormalig wereldkampioen Daniel Cormier nog minstens één keer zijn opwachting zal maken.

Hesdy Gerges: ‘Als ik dit gevecht verlies stop ik met MMA’

Voormalig top kickbokser Hesdy Gerges staat voor zijn tweede MMA-wedstrijd bij Bellator