Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ONE FC Baas Sityodtong: ‘MMA moet Olympische sport worden’

ONE FC Baas Sityodtong: ‘MMA moet Olympische sport worden’

ONE FC Baas Sityodtong: 'MMA moet een Olympische sport worden'

Als het aan Chatri Sityodtong de grote baas van ONE Championship ligt krijgt de vechtsport MMA de Olympische status.

MMA oftewel Mixed Martial Arts is een mix van staand en grondvechten zoals kickboksen en worstelen. Sityodtong werkt samen met de Global Association of MMA om het Internationaal Olympisch Comité te bewijzen dat MMA geschikt is voor de Olympische Spelen.

Sityodtong, 48, heeft het merk ‘ONE Championship’ geleid tot een van de grootste MMA-organisaties ter wereld sinds de lancering in 2011 met 41,3 miljoen kijkers in 36 landen. UFC-Sterren als Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov hielpen MMA een reguliere sport in de VS te worden.

Terug naar de oude waarden

Maar het UFC-merk is ook geplaagd door trash talking, racisme, busaanvallen, ruzies na wedstrijden en mislukte dopingtests, alles wat Sityodtong verfoeid en de Amerikaanse sterren Demetrious Johnson en Eddie Alvarez, naar Azië trok om zich aan te sluiten bij ONE.

ZIE OOK >> ONE werkt samen met Nederlandse MMA-organisatie

Maar de oprichter en CEO van ONE Championship geeft toe dat de meeste erkende sterren die de sport beoefenen, het slachtoffer zijn van een onaangenaam verleden. Dit betekent dat het alle traditionele vechtsportwaarden nodig heeft om de Olympische bazen te overtuigen dat MMA een thuis zou moeten hebben op de Spelen.

Bekijk ook

Voormalig UFC licht zwaargewicht kampioen Rashad Evans stopt ermee

UFC-veteraan Rashad Evans wil comeback maken

Voormalig UFC licht zwaargewicht kampioen Rashad Evans 2019 heeft naar verluidt afscheid genomen van de UFC.

Video: Jorge Masvidal vs. Nate Diaz UFC 244 persconferentie

Afgelopen nacht hield de UFC haar persconferentie voor het UFC 244 event met in de hoofdrollen Nate diaz en Jorge Masvidal.

UFC Dana White: Daniel Cormier vs. Stipe Miocic 3 op komst

UFC-president Dana White heeft bevestigd dat voormalig wereldkampioen Daniel Cormier nog minstens één keer zijn opwachting zal maken.