ONE FC Baas Sityodtong: 'MMA moet Olympische sport worden' Nieuws
Nieuws

ONE FC Baas Sityodtong: 'MMA moet Olympische sport worden'

ONE FC Baas Sityodtong: 'MMA moet Olympische sport worden'
ONE FC Baas Sityodtong: 'MMA moet Olympische sport worden'

Als het aan Chatri Sityodtong de grote baas van ONE Championship ligt krijgt de vechtsport MMA de Olympische status.

MMA oftewel Mixed Martial Arts is een mix van staand en grondvechten zoals kickboksen en worstelen. Sityodtong werkt samen met de Global Association of MMA om het Internationaal Olympisch Comité te bewijzen dat MMA geschikt is voor de Olympische Spelen.

Sityodtong, 48, heeft het merk 'ONE Championship' geleid tot een van de grootste MMA-organisaties ter wereld sinds de lancering in 2011 met 41,3 miljoen kijkers in 36 landen. UFC-Sterren als Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov hielpen MMA een reguliere sport in de VS te worden.

Terug naar de oude waarden

Maar het UFC-merk is ook geplaagd door trash talking, racisme, busaanvallen, ruzies na wedstrijden en mislukte dopingtests, alles wat Sityodtong verfoeid en de Amerikaanse sterren Demetrious Johnson en Eddie Alvarez, naar Azië trok om zich aan te sluiten bij ONE.

ZIE OOK >> ONE werkt samen met Nederlandse MMA-organisatie

Maar de oprichter en CEO van ONE Championship geeft toe dat de meeste erkende sterren die de sport beoefenen, het slachtoffer zijn van een onaangenaam verleden. Dit betekent dat het alle traditionele vechtsportwaarden nodig heeft om de Olympische bazen te overtuigen dat MMA een thuis zou moeten hebben op de Spelen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws