Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ONE Championship baas Sityodtong: ‘Conor McGregor niet welkom bij ons’

ONE Championship baas Sityodtong: ‘Conor McGregor niet welkom bij ons’

Chatri Sityodtong: 'Conor McGregor niet welkom bij ONE Championship'

ONE Championship CEO en oprichter Chatri Sityodtong is helemaal niet geïnteresseerd in het feit of Conor McGregor wel of niet deel uitmaakt van zijn selectie vechters.

Het in Singapore gevestigde  ONE Championship heeft tot nu toe een aantal grote namen verwelkomd die voorheen deel uitmaakten van het UFC-rooster. Twee van hen waren ex-kampioenen Eddie Alvarez en Demetrious Johnson, en meest recentelijk is Sage Northcutt toegetreden tot de organisatie.

Maar voor wat betreft de oprichter en CEO van het bedrijf, Chatri Sityodtong, is er een limiet aan de grote namen die ze willen ondertekenen. UFC twee-divisie kampioen Conor McGregor is er daar een van, hij zal nooit deel uitmaken van ons rooster aan talenten ” zegt Sityodtong.

Azië niet geschikt voor McGregor

“Nee, dat zou ik echt niet doen (hem een contract aanbieden)”, zei hij in de aflevering van maandag van de Ariel Helwani MMA Show op ESPN. “Ik denk niet dat hij het goed zou doen hier in Azië, gebaseerd op het feit dat sommige van de dingen die hij deed, al gedaan zijn.” Voor Chatri heeft het te maken met ONE’s kernwaarden, die zowel ‘Mighty Mouse’ als Miesha Tate hebben onderkent.

Passend plaatje

“Bij elke organisatie of bedrijf zullen er organisaties zijn voor x, y en z type mensen en organisaties voor a, b, c type mensen,” zei Sityodtong. “Ik denk dat wat je nu ziet bij organisaties zoals UFC, ONE Championship en Bellator, een atleet kan kiezen waar hij of zij het best vertegenwoordigd is of de meesten voelen zich thuis voor de kernwaarden.”

LEES OOK:

Junior dos Santos wil ‘wraak’ nemen op Alistair Overeem

Volgens Chatri Sityodtong past McGregor niet bij de normen en waarden van ONE, “wij houden er niet van als mensen beledigden of slecht praten over hun tegenstanders, dat past niet bij onze organisatie, ” zei Sityodtong.

McGregor zal waarschijnlijk het gezicht van de UFC blijven, aangezien hij recentelijk een nieuw zes-gevechten deal (in september) met de organisatie heeft getekend.

 

Bekijk ook

Boksbond helpt bij legaliseren MMA-wedstrijden

De legalisering van Mixed Martial Arts (MMA) in Frankrijk zal worden begeleid door de Engelse ...

Darren Till krijgt hoofdrol tijdens UFC Liverpool

PROBLEEM: Darren Till zegt af voor UFC 248

Youtube UFC-president Dana White zegt dat Darren Till geblesseerd is en dat de UFC op ...

K-1 legende Jérôme Le Banner slaat tegenstander knock-out (video)

Twee van de grootste legendes uit het K-1 Kickboksen vochten zondag tijdens Heat 46 in Tokio, Japan.