ONDERZOEK: Helft prof MMA-vechters gebruikt marihuana
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ONDERZOEK: Helft prof MMA-vechters gebruikt marihuana

ONDERZOEK: Helft prof MMA-vechters gebruikt marihuana

ONDERZOEK: Helft prof MMA-vechters gebruikt marihuana

Onderzoek gedaan door The Athletic wijst uit dat bijna de helft van de MMA-vechters marihuana gebruikt. Veelal voor herstel of recreatieve doeleinden.

The Athletic heeft ruim 170 MMA-vechters ondervraagd. De vechters kwamen uit verschillende vechtport organisaties zoals de UFC. Uitkomst 45.9 % gebruikt marihuana.

Bovendien gebruikte 4,7 procent van de ondervraagde strijders in het verleden marihuana, maar nu niet. 76,5 procent zegt CBD-producten te hebben gebruikt.

Toch gestraft

Afgelopen jaren zijn de wetten tegen marihuana versoepeld. Alhoewel we nog steeds niet op het punt zijn dat het overal wordt geaccepteerd. Kelvin Gastelum, bijvoorbeeld, heeft onlangs een schorsing afgerond nadat hij positief was getest op marihuana na zijn gevecht tegen Darren Till.

Het is algemeen bekend dat veel MMA-jagers marihuana gebruiken om te helpen herstellen en genezen van blessures opgelopen tijdens training of in gevechten. Sommigen gebruiken het gewoon recreatief, maar het werkelijke aantal is nooit bekend geweest.

Veel voorstanders

Een van de grootste voorstanders van marihuana is UFC vechter Nate Diaz. Deze liep doodgemoedereerd een persconferentie binnen met een opgestoken joint. Ook bokslegende Mike Tyson is een fervent gebruiker en voorstander.

Het onderzoek wijst uit dat de regels wellicht nog soepeler moeten. Niet elke vechter in de sport werd door de Athletic werd gevraagd of ze marihuana gebruikten. Toch was er een goed en eerlijk aantal betrokken bij het onderzoek.

Bekijk ook

Badr Hari's belofte! 'Overeem overleeft 1e ronde niet'

Badr Hari’s belofte! ‘Overeem overleeft 1e ronde niet’

Nu het gevecht tussen de twee van 8 oktober dichterbij komt.

Belg Habirora slaat 2 tegenstanders knock-out! 'Niet te stoppen'

Belgisch talent slaat 2 tegenstanders knock-out! ‘9 seconden’

Tijdens de MMA Euro in Belgrado scoorde Habirora een geweldige knock-out

Dode man in Brabant is bekende kickbokser Errol Parris

Dode man in Brabant is bekende kickbokser Errol Parris

Vanmorgen werd het lichaam van Errol Paris ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page