Omstreden MMA-vechter na 6 jaar terug bij de UFC – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Omstreden MMA-vechter na 6 jaar terug bij de UFC

Omstreden MMA-vechter na 6 jaar terug bij de UFC

MMA-vechter Daniel Pineda keert terug naar het Ultimate Fighting Championship. De UFC heeft hem een nieuw contract aangeboden na 6 jaar afwezigheid.

Het management van Pineda, Iridium Sports Agency, maakte dinsdag op sociale media bekend dat Pinea (vedergewicht) een contract heeft getekend met de in Las Vegas gevestigde UFC. Een datum voor het volgende gevecht van Pineda werd nog niet bekendgemaakt. De vechter stond voor kort op het rooster van de PFL ( Professional Fighters League).

Pineda keert terug naar de UFC met een ongeslagen reeks van zes gevechten, maar dat komt met enige controverse. Pineda versloeg Movlid Khaybulaev en Jeremy Kennedy afgelopen oktober om door te gaan naar de PFL vedergewicht finale. De uitslag kwam ter discussie te staan.

Grote tegenvaller

Een dopingtest onthulde een hoog testosteron in zin bloed veroorzaakt door het verboden middel epitestosteron. De overwinningen op Khaybulaev en Kennedy werden teruggedraaid door de Nevada State Athletic Commission. Een schorsing van zes maanden was het gevolg voor Pineda die eindigde op 18 april dit jaar.

Met het tekenen van Pineda haalt de UFC een topvechter binnen die een record van 3-4 vestigde in zijn tijd bij de organisatie van 2012 tot 2014. Ook stond Pineda in de MMA-kooi bij Legacy Fighting Alliance, Bellator MMA, Legacy Fighting Championship, Fury FC en de PFL. En heeft zo een een 26-13 professioneel record samengestel

Bekijk ook

🎥 Scheids foetsie: knock-out valt tijdens bizarre wedstrijd

De scheids was foetsie, maar dat weerhield Amanbaev en Dzhabrailov er niet van te vechten.

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page