Omstreden MMA-vechter na 6 jaar terug bij de UFC MMA Nieuws
MMA Nieuws

Omstreden MMA-vechter na 6 jaar terug bij de UFC

Omstreden MMA-vechter na 6 jaar terug bij de UFC
Omstreden MMA-vechter na 6 jaar terug bij de UFC

MMA-vechter Daniel Pineda keert terug naar het Ultimate Fighting Championship. De UFC heeft hem een nieuw contract aangeboden na 6 jaar afwezigheid.

Het management van Pineda, Iridium Sports Agency, maakte dinsdag op sociale media bekend dat Pinea (vedergewicht) een contract heeft getekend met de in Las Vegas gevestigde UFC. Een datum voor het volgende gevecht van Pineda werd nog niet bekendgemaakt. De vechter stond voor kort op het rooster van de PFL ( Professional Fighters League).

Pineda keert terug naar de UFC met een ongeslagen reeks van zes gevechten, maar dat komt met enige controverse. Pineda versloeg Movlid Khaybulaev en Jeremy Kennedy afgelopen oktober om door te gaan naar de PFL vedergewicht finale. De uitslag kwam ter discussie te staan.

Grote tegenvaller

Een dopingtest onthulde een hoog testosteron in zin bloed veroorzaakt door het verboden middel epitestosteron. De overwinningen op Khaybulaev en Kennedy werden teruggedraaid door de Nevada State Athletic Commission. Een schorsing van zes maanden was het gevolg voor Pineda die eindigde op 18 april dit jaar.

Met het tekenen van Pineda haalt de UFC een topvechter binnen die een record van 3-4 vestigde in zijn tijd bij de organisatie van 2012 tot 2014. Ook stond Pineda in de MMA-kooi bij Legacy Fighting Alliance, Bellator MMA, Legacy Fighting Championship, Fury FC en de PFL. En heeft zo een een 26-13 professioneel record samengestel

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws