Nieuwe regels MMA-vechten moeten versplintering voorkomen Nieuws
Nieuws

Nieuwe regels MMA-vechten moeten versplintering voorkomen

Nieuwe regels MMA-vechten moeten versplintering voorkomen
Nieuwe regels MMA-vechten moeten versplintering voorkomen

Er is al een aantal jaren een discussie of de MMA regels uniformer moeten.

Er zijn verschillende MMA-organisaties die allen hun eigen regelset voeren, dit kan tot verwarring leiden niet alleen bij het publiek maar ook bij vechters. The Association of Boxing Commissions and Combative Sports (ABC), wil daar nu verandering in gaan brengen.

Dinsdag op de jaarlijkse conferentie van de vereniging in Scottsdale, Arizona, hield de organisatie onder leiding van ABC-president Mike Mazzulli een stemming of er meer uniforme regels moeten zijn. De stemming was 42-0, zei Mazzulli. Een van de regels die aangepast dienen te worden is het grondcontact van een vechter.

Wel of geen grondcontact

De nieuwe regel stelt dat een vechter die contact houdt met de grond en die alles behalve de zolen van zijn of haar voeten op het canvas heeft, met uitzondering van zijn of haar vingers anders vorm gegeven moet worden. Een vechter kan een enkele vuist of palm op de grond zetten en als grondcontact worden beschouwd, maar niet alleen als een of twee vingers de grond raken.

De grondcontact regel is belangrijk om te bepalen wanneer een vechter als 'geaard' wordt beschouwd, zo mag de tegenstander niet legaal trappen of knieën op het hoofd kan geven als er grondcontact is. Dit is echter nog maar een van de regels. De ABC hoopt dat er in juli 2020 een gelijkgestelde regelset is ingevoerd bij alle organisaties.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws