Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Nieuwe Engelse MMA-organisatie wil naar Olympische spelen

Nieuwe Engelse MMA-organisatie wil naar Olympische spelen

Nieuwe Engelse MMA-organisatie wil naar Olympische spelen

De roep om Mixed Martial Arts naar de Olympische spelen te brengen wordt met de dag groter.

Recentelijk is door enkele vechtsport coryfeeën een nieuwe organisatie gestart om mixed martial arts in Engeland te ontwikkelen. Een groot aantal van de meest opvallende gezichten in de Engelse MMA zijn samengekomen om de Engelse Mixed Martial Arts Association (EMMAA) te vormen.

Zo is de bekende scheidsrechter Marc Goddard voorzitter van de groep die de amateur-kant van de sport wil ontwikkelen met het doel op lange termijn MMA te zien op de Olympische Spelen. Het wil ook een nationaal classificatiesysteem installeren en streeft ernaar het Engelse MMA internationaal te vertegenwoordigen met de ontwikkeling van een nationaal team via binnenlandse concurrentie.

Samen met ONE Championship

Andere belangrijke namen op het EMMAA-rooster zijn Dan Hardy, Rosi Sexton, Leon Roberts, Paul Sutherland en Nick Peet. Een van hun eerste doelstellingen in de komende weken, de vereniging is gericht op het opbouwen van een samenwerkingsrelatie met het Team GB Olympisch comité, lobby voor de regulering van MMA-licenties.

ZIE OOK>> Gamma samen met ONE Championship naar Olympische spelen

Recentelijk werd bekend dat GAMMA welke in Nederland haar hoofdkantoor heeft samen met ONE Championship optrekt om MMA naar de Olympische spelen te helpen. Een vergelijkbare groep (MMA POLSKA Association) die in Polen wordt gevormd en wordt geleid door Martin Lewandowski, CEO van KSW is ook actief in de Olympische hoek.

Bekijk ook

MMA-vechter verliest vinger: Gaat toch gevecht aan

De Kroatische MMA-vechter Zoran Djodj verloor afgelopen weekend zijn pink door een oogstmachine, toch staat hij binnenkort in de kooi om te vechten.

Titelgevecht Nederlandse UFC-vechter De Randamie in gevaar?

Als het aan UFC-vechter Aspen Ladd ligt dan wordt de uitslag van haar verloren partij tegen de Nederlandse Germaine de Randamie teniet gedaan.

Nederlandse Mellony Geugjes wint MMA-partij tegen Russin

De Nederlandse Mellony Geugjes stond zaterdag 12 oktober tegenover de Russische Viktoria Sklyarova op European Beatdown 7.