Nieuwe bond: 'MMA onder Marokkanen steeds populairder' Nieuws
Nieuws

Nieuwe bond: 'MMA onder Marokkanen steeds populairder'

Nieuwe bond: 'MMA onder Marokkanen steeds populairder'
Nieuwe bond: 'MMA onder Marokkanen steeds populairder'

Mixed Martial Arts groeit in Marokko, afgelopen weekend werd dan ook een nieuwe internationale vechtsport bond opgericht.

Vechtsporten zijn in het Noord-Afrikaanse land al jaren razend populair, kickboksen is een van de meest geliefde sporten. Er zijn dan ook een groot aantal bekende namen zoals Badr Hari die de sport uitdragen. In het MMA is dit onder andere Abu Azaitar die recentelijk bij de UFC tekende.

Dat MMA in Europa een gigantische vlucht neemt is te zien aan het groot aantal recreanten die de sport beoefenen, In Marokko neemt dit aantal snel toe en om de zaken goed te regelen werd afgelopen weekend de FRMSCLM in het leven geroepen.

Reguleren belangrijk

De officiële aankondiging werd gedaan op een persconferentie die zaterdag in Rabat werd gehouden. In een verklaring zei de FRMSCLM dat het verschillende acties zal opzetten om MMA als vechtsport te reguleren, organiseren, leiden, controleren en ontwikkelen.

Het uiteindelijke doel van de FRMSCLM is dat de sport zowel moreel verantwoord als sportief is. Het idee van de oprichting van de FRMSCLM kwam door de hausse in de afgelopen jaren, de sport heeft een groot aantal jonge Marokkanen verleidt om aan deel te nemen.

Veel steun

De persconferentie waarop de aankondiging van de creatie werd gedaan, werd bijgewoond door de president van de federatie, Hamza Al-Hershali, zijn secretaris-generaal, Jilali Arnaj, evenals enkele Marokkaanse notabelen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws