Neo-Nazi’s: MMA-organisatie vaardigt 'verbod' tot vechten uit Nieuws
Nieuws

Neo-Nazi’s: MMA-organisatie vaardigt 'verbod' tot vechten uit

Neo-Nazi’s: MMA-organisatie vaardigt 'verbod' tot vechten uit
Neo-Nazi’s: MMA-organisatie vaardigt 'verbod' tot vechten uit

Daar waar vechtsport het verbroederen hoog in het vaandel heeft staan, komt er helaas nog steeds racisme en Nazisme voor. De IMMAF - WMMAA neemt nu stelling en positie in om vechters uit hun organisatie te weren die een dergelijk gedachtengoed aanhangen.

Vandaag deed de IMMAF-WMMAA een verklaring uitgaan via haar website waar in gesteld wordt dat er geen plek is voor welke vorm van discriminatie, racisme of Nazisme dan ook.

"IMMAF-WMMAA en haar leden verwerpen alle vormen en middelen van discriminatie tegen individuen, groepen mensen, organisaties of landen van etnische afkomst, geslacht, taal, religie …" Luidt de verklaring.

Stop de nazi's

In de verklaring wordt verwezen dat er sommige vechters uit een bepaald land zich schuldig zouden maken aan racisme en Nazisme. In het verleden doken hier ook al voorbeeld van op.

In 2017 kwam de Duitse MMA-vechter Frank Kortz onder vuur te liggen, deze zou een tatoeage van een hakenkruis onder zijn oksel hebben. Hij tekende destijds een contract bij de M-1 MMA-organisatie. Ook werd Kortz beschuldigd een Neo-Nazi te zijn en lid van de Hells Angels.

Tolerantie

De IMMAF-WMMAA geeft aan in haar verklaring aan dat nationale vechtsport bonden vaak een oogje dichtknijpen, als een vechter uiterlijke tekenen vertoond van Nazi symbolen of racistische uittingen doet.

Met het verbod om vechters met Nazi sympathieën uit te sluiten van het vechten hoopt de organisatie paal en perk te stellen aan dit soort praktijken.

LEES HIER: De verklaring van de IMMAF-WMMAA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws