Home / Nieuws / MMA NIEUWS / NEDERLANDSE UFC VECHTER OVEREEM: ‘Ik heb coronavirus gehad’

NEDERLANDSE UFC VECHTER OVEREEM: ‘Ik heb coronavirus gehad’

NEDERLANDSE UFC VECHTER OVEREEM: 'Ik heb coronavirus gehad'

De Nederlandse UFC-vechter Alistair Overeem is er van overtuigd dat hij het coronavirus heeft gehad.

Overeem doet de uitspraak in een Podcast interview met top manager Gökhan Yildizli op maandagavond. Te midden van de coronavirus pandemie reisde Overeem onlangs van Amsterdam naar zijn trainingskamp in Denver. “‘Er zijn niet veel vluchten er reizen momenteel niet veel mensen”, zei Overeem tegen Yildizli.

Aantal training partners met corona

Het vliegtuig waarin Overeem mee naar de Verenigde Staten reisde was maar voor 10 tot 15% gevuld. In februari was Overeem tijdens Chinees Nieuwjaar in Thailand. Afgaande op de mensen om hem heen tijdens zijn verblijf, zei Overeem dat hij waarschijnlijk al coronavirus heeft gehad.

Dat hij niet besmet is geraakt wijdt Overeem aan het feit dat hij er een gezond dieet op na houdt. ‘Dit is het moment om gezond te eten en gezond te blijven, “aldus Overeem. “Het is erg goed voor je immuunsysteem. Als atleet ben ik altijd erg geobsedeerd geweest door gezondheid en het immuunsysteem. Daarom ben ik niet echt bang voor het virus. “

Niet bang voor het coronavirus

Op 11 april zou Overeem vechten tegen Walt Harris bij UFC op ESPN + 30. Het evenement werd echter geannuleerd vanwege beperkingen van het coronavirus. Het werd vervolgens verplaatst naar 16 mei bij UFC op ESPN + 33. Kort daarna kondigde de UFC aan dat alle evenementen tot nader order zouden worden uitgesteld.

Net als tientallen van zijn UFC-collegas’ weet Alistair Overeem niet wanneer hij weer zal vechten, toch is hij er van overtuigd dat hij op het eerst volgende event van de UFC weer op de vechtkaart zal staan. Ook verwacht de top vechter dat het virus onder controle gaat komen en het normale leven weer een aanvang kan nemen.

Bekijk ook

đŸŽ„ KNOCK-OUT DRAMA: Derrick Lewis sloopt Aleksei Oleinik

Het leek er even niet goed uit te zien voor Derrick Lewis in zijn strijd ...

UITSLAGEN UFC VEGAS 6: Lewis vs. Oleinik

Het “UFC Vegas 6” werd bekroond door een zwaargewicht headliner. Met keiharde veteraan Derrick Lewis ...

ONZIN: Alistair Overeem ontkent afwijzen gevecht

De Nederlandse top UFC-vechter Alistair Overeem ontkent een gevecht tegen Derrick Lewis te hebben afgewezen. ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page