NEDERLANDSE UFC VECHTER OVEREEM: 'Ik heb coronavirus gehad' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / NEDERLANDSE UFC VECHTER OVEREEM: ‘Ik heb coronavirus gehad’

NEDERLANDSE UFC VECHTER OVEREEM: ‘Ik heb coronavirus gehad’

NEDERLANDSE UFC VECHTER OVEREEM: 'Ik heb coronavirus gehad'

De Nederlandse UFC-vechter Alistair Overeem is er van overtuigd dat hij het coronavirus heeft gehad.

Overeem doet de uitspraak in een Podcast interview met top manager Gökhan Yildizli op maandagavond. Te midden van de coronavirus pandemie reisde Overeem onlangs van Amsterdam naar zijn trainingskamp in Denver. “‘Er zijn niet veel vluchten er reizen momenteel niet veel mensen”, zei Overeem tegen Yildizli.

Aantal training partners met corona

Het vliegtuig waarin Overeem mee naar de Verenigde Staten reisde was maar voor 10 tot 15% gevuld. In februari was Overeem tijdens Chinees Nieuwjaar in Thailand. Afgaande op de mensen om hem heen tijdens zijn verblijf, zei Overeem dat hij waarschijnlijk al coronavirus heeft gehad.

Dat hij niet besmet is geraakt wijdt Overeem aan het feit dat hij er een gezond dieet op na houdt. ‘Dit is het moment om gezond te eten en gezond te blijven, “aldus Overeem. “Het is erg goed voor je immuunsysteem. Als atleet ben ik altijd erg geobsedeerd geweest door gezondheid en het immuunsysteem. Daarom ben ik niet echt bang voor het virus. “

Niet bang voor het coronavirus

Op 11 april zou Overeem vechten tegen Walt Harris bij UFC op ESPN + 30. Het evenement werd echter geannuleerd vanwege beperkingen van het coronavirus. Het werd vervolgens verplaatst naar 16 mei bij UFC op ESPN + 33. Kort daarna kondigde de UFC aan dat alle evenementen tot nader order zouden worden uitgesteld.

Net als tientallen van zijn UFC-collegas’ weet Alistair Overeem niet wanneer hij weer zal vechten, toch is hij er van overtuigd dat hij op het eerst volgende event van de UFC weer op de vechtkaart zal staan. Ook verwacht de top vechter dat het virus onder controle gaat komen en het normale leven weer een aanvang kan nemen.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page