Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Nederlandse UFC-vechter De Randamie: ‘Ik win door mijn ervaring’

Nederlandse UFC-vechter De Randamie: ‘Ik win door mijn ervaring’

Zaterdag staat de Nederlandse MMA-vechter Germaine de Randamie tegenover supertalent Aspen Ladd.

De Randamie haar vecht carrière begon in 2000 in het kickboksen, na een groot aantal successen maakte zij de overstap naar het MMA-vechten. In 2013 vocht zij haar eerste wedstrijd bij de UFC tegen Julie Kedzie, die zij wist te verslaan.

In februari 2017 won de Randamie op UFC 208 de vedergewicht titel met het verslaan van Holly Holm, later werd deze haar ontnomen omdat de Randamie weigerde te vechten tegen Cris Cyborg die daarvoor op doping was betrapt.

Geen opgever

De Randamie liet zich daardoor niet uit het veld slaan, na een operatie aan haar hand en herstelperiode kwam zij terug in november 2018 en wist Raquel Pennington te verslaan op UFC Fight Night: Korean Zombie vs. Rodríguez.

In een interview over haar aanstaande wedstrijd tegen Ladd is De Randamie duidelijk: “Ik ben oud en heb alles al meegemaakt, gevochten tegen iedereen. Mijn ervaring zal mij de overwinning brengen. ” Of dit gaat lukken zal zaterdagnacht uitwijzen.

Niet te verslaan

Ladd is dan wel een nieuwkomer bij de UFC maar ongeslagen in haar laatste drie gevechten, daarvoor was zij ongeslagen bij de MMA-vrouwen organisatie Invicta FC.

“Ik ben er klaar voor, heb elke storm al meegemaakt. Als het aan mij lag gingen wij nu het gevecht al aan, ik kan niet wachten,” zegt de Randamie.

Bekijk ook

Nederlandse Mellony Geugjes wint MMA-partij tegen Russin

De Nederlandse Mellony Geugjes stond zaterdag 12 oktober tegenover de Russische Viktoria Sklyarova op European Beatdown 7.

Melvin Manhoef keert in november terug in de Bellator kooi

MMA-weekend: Manhoef zegeviert, Staring en Gerges incasseren verlies

Het was het weekendje wel voor een aantal Nederlandse MMA-vechters, waar Melvin Manhoef winst pakte hadden Hesdy Gerges en Dion Staring het nakijken.

‘King Mo’ Lawal uit pensioen voor gevecht bij Bellator 233

Muhammed Lawal komt terug uit pensioen voor een laatste MMA-gevecht.