Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Nederlandse UFC-vechter De Randamie: ‘Ik win door mijn ervaring’

Nederlandse UFC-vechter De Randamie: ‘Ik win door mijn ervaring’

Zaterdag staat de Nederlandse MMA-vechter Germaine de Randamie tegenover supertalent Aspen Ladd.

De Randamie haar vecht carrière begon in 2000 in het kickboksen, na een groot aantal successen maakte zij de overstap naar het MMA-vechten. In 2013 vocht zij haar eerste wedstrijd bij de UFC tegen Julie Kedzie, die zij wist te verslaan.

In februari 2017 won de Randamie op UFC 208 de vedergewicht titel met het verslaan van Holly Holm, later werd deze haar ontnomen omdat de Randamie weigerde te vechten tegen Cris Cyborg die daarvoor op doping was betrapt.

Geen opgever

De Randamie liet zich daardoor niet uit het veld slaan, na een operatie aan haar hand en herstelperiode kwam zij terug in november 2018 en wist Raquel Pennington te verslaan op UFC Fight Night: Korean Zombie vs. Rodríguez.

In een interview over haar aanstaande wedstrijd tegen Ladd is De Randamie duidelijk: “Ik ben oud en heb alles al meegemaakt, gevochten tegen iedereen. Mijn ervaring zal mij de overwinning brengen. ” Of dit gaat lukken zal zaterdagnacht uitwijzen.

Niet te verslaan

Ladd is dan wel een nieuwkomer bij de UFC maar ongeslagen in haar laatste drie gevechten, daarvoor was zij ongeslagen bij de MMA-vrouwen organisatie Invicta FC.

“Ik ben er klaar voor, heb elke storm al meegemaakt. Als het aan mij lag gingen wij nu het gevecht al aan, ik kan niet wachten,” zegt de Randamie.

Bekijk ook

Emotionele UFC-vechter Arlovski: ‘Ik gaf het bijna op’

Dat MMA-vechten veel van een mens kan eisen bewijst UFC-vechter Andrei Arlovski.

MMA-vechter Gegard Mousasi bijt van zich af in interview

De Nederlandse MMA-vechter van Team Kops, Gegard Mousasi overweegt wellicht een stap naar weltergewicht.

Robin van Roosmalen: Debuut bij Bellator MMA in augustus

Hij woont en traint al weer enige tijd in Amerika, voormalig GLORY kickboks kampioen Robin van Roosmalen.