Nederlands gevaarlijkste vechter: 'Ik maak iedereen af' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Nederlands gevaarlijkste vechter: ‘Ik maak iedereen af’

Nederlands gevaarlijkste vechter: ‘Ik maak iedereen af’

Nederlands gevaarlijkste vechter Reinier de Ridder: 'Ik maak iedereen af'
Reinier de Ridder (R) in gevecht met Aung La N Sang (Foto: One FC)

Reinier De Ridder verdedigd op vrijdag 25 februari tijdens ONE: Full circle zijn middengewicht titel. Zijn rivaal zal spijt krijgen hem te hebben uitgedaagd, zegt de Nederlander. Die zegt iedereen in de wereld aan te kunnen.

Met recht kan De Ridder Nederlands gevaarlijkste vechter genoemd worden, maar daar waar iedereen Rico Verhoeven kent, lijkt De Ridder nog steeds de grote onbekende, geheel onterecht. De Ridder die er als eerste Nederlander in slaagde, bij de Aziatische vechtsport organisatie ONE Championship kampioen te worden in twee gewichtklassen is een kracht om rekening mee te houden.

In 2021 vocht De Ridder een korte maar heftig gevecht uit met publiekslieveling Aung La N Sang en werd ONE lichtzwaargewicht kampioen. Dit zette kwaad bloed bij de voornamelijk Birmese fans van N Sang die de Nederlander voor alles wat lief is uitmaakte. Nu zal Kiamrian Abbasov die van Weltergewicht overstapt in een poging de middengewicht titel van de Nederlander af te pakken, te maken krijgen met de dominantie van de Ridder.

Ik pak ze allemaal

,,Het is iets waar ik mijn petje voor afneem. Het is een grote stap voor hem. Hij is een stuk kleiner dan ik, dus petje af als je het probeert”, zegt De Ridder. Abbasov is een duurzame vechter. Hij is een goede vechter in het algemeen. Ik denk gewoon dat ik op een ander niveau zit, en dat zal ik laten zien. Ik onderschat hem niet. Ik zie dat zijn techniek scherp is. Maar als de zijn nek eenmaal te pakken heb, zal ik iedereen ter wereld afmaken”. (lees verder onder video)

Dat laatste is absoluut geen bluf van de De Ridder die als Brazilian Jiu Jitsu specialist levensgevaarlijk is in het grondgevecht. ,,Ik zie dit twee kanten opgaan, afhankelijk van hoe hij presteert”, zegt De Ridder. ,,Over het algemeen ben ik beter. Ik ben slimmer in slaan. Ik kan hem aanraken wanneer ik wil. Ik ben de betere grondvechter, ik zal iedereen in de wereld verslaan, en ik zal ook iedereen in de wereld afmaken.”

Bekijk ook

'Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

‘Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

Na zijn gewonnen wedstrijd daagde hij Conor McGregor uit.

Uit de cel de ring in! 'Stop nooit met vechten'

Uit de cel de ring in! ‘Stop nooit met vechten’

Ruim 8 maanden bracht Velasquez door in de gevangenis

Billy 'Bruce Lee' leverkicks rivaal kotsmisselijk! 'Nasty'

Billy ‘Bruce Lee’ leverkicks rivaal kotsmisselijk! ‘Nasty’ (video)

Deze ging schreeuwend van de pijn en kotsmisselijk naar het canvas

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page