Nederlander Pieter Buist een voorbeeld voor de vechtsport Nieuws
Nieuws

Nederlander Pieter Buist een voorbeeld voor de vechtsport

Nederlander Pieter Buist een voorbeeld voor de vechtsport
Nederlander Pieter Buist een voorbeeld voor de vechtsport

Op vrijdag 31 januari kwam Pieter Buist in actie tegen de voormalige ONE lichtgewicht wereldkampioen in Manilla, Filippijnen.

Buist die een bliksem carrière doormaakt als professioneel MMA-vechter is een van de Nederlanders die ver buiten de Nederlandse grenzen vecht en grote successen boekt. Hij had slechts twee weken om zich voor te bereiden tegen Eduard Folayang, die de absolute publiekslieveling was.

Toch wist Buist zijn tegenstander te overtreffen en deze op eigen grond te verslaan in een bikkelharde partij. Het verhaal van Buist is een van vallen en opstaan, hij liep achter de vuilniswagen welke hij verruilde voor de MMA-kooi. Zo won hij bij WFL een titel en maakt nu furore bij ONE Championship.

Geloof en doe

Buist behaalde haalde vrijdag de grootste overwinning tot nu toe en een kans op de titel lonkt. Tot nu toe is Buist zijn weg naar de top er een uit een verhalen boek, gesteund door zijn geloof bewijst de vechter dat als er een wil is, dromen uit kunnen komen. Vechters als Buist dienen als voorbeeld voor de jeugd, streef je dromen na vecht ervoor en boek resultaat.

Maar er is meer, niet alleen Buist maar ook de andere Nederlanders die onder de vlag van ONE strijden gooien hoge ogen zoals Reinier de Ridder om even bij het MMA te blijven. Wordt het niet eens tijd dat MMA-vechten nog meer op gelijke voet komen met kickboksen?

Ook een column schrijven? Contact onze redactie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws