MONDJE DICHT: UFC betaald vechter 'zwijggeld' bonus
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MONDJE DICHT: UFC betaald vechter ‘zwijggeld’ bonus

MONDJE DICHT: UFC betaald vechter ‘zwijggeld’ bonus

UFC veteraan Gray Maynard zegt dat hij een “zwijggeld” bonus heeft gekregen van de UFC na zijn gevecht met Frankie Edgar op UFC 125.

Voormalig UFC lichtgewicht mededinger Gray Maynard geeft openheid via twitter en vertelde een verhaal over hoe hij een “zwijggeld” bonus kreeg van de UFC. Maynard en Edgar voerden in januari 2011 een van de grootste lichtgewicht titelgevechten aller tijden bij UFC 125 uit.

Ondanks dat het geacht de headliner van UFC 125 was, verdiende Maynard slechts $ 52.000. Edgar sleepte $ 100.000 binnen. Omdat het gevecht een gelijkspel was, hoefde geen van beide mannen hun winstbonussen te betalen.

Maynard zegt zelfs dat de UFC hem nog meer dan dat onder de tafel heeft geschoven. Maynard schreef aan zijn fans op Twitter dat de UFC hem een ​​bonus van $ 100.000 heeft betaald. Maar onder de tafel, dat hij ‘zwijggeld’ noemt. Dit wordt van oudsher een ‘kleedkamer bonus’ genoemd.

“Ze gaven me een bonus van $ 100k. Ik herinner me een gedachte die in me opkwam toen ik naar de kooi liep. Ik zou blut zijn als ik verloor. Omdat ik $ 20k had uitgegeven aan mijn trainingskamp. Ik kreeg maar $ 26k gegarandeerd. Ik denk niet dat het een bonus wordt genoemd, meer als “zwijggeld,” zegt Maynard op twitter.

Maynard voegt zich bij een lange lijst van MMA-vechters die nu openlijk de beloningsstructuur in de sport in twijfel trekken. Deze vinden dat zij onderbetaald worden. De recente botsingen van UFC Kampioen Jon Jones en UFC BMF Kampioen Jorge Masvidal zijn daar een bewijs. Ook zij eisen meer geld om te vechten en voelen zich onderbetaald.

Bekijk ook

Zure verliezer! ‘Rot op uit die boksring’ (video)

Je bent een echte kampioen, vergeet de rest.

Multitalent Geraldo Holzken wint ZNL-bokstitel

De jonge Holzken kan met recht een van Nederlands grootste multitalenten genoemd worden

‘Bijna moord!’ Pulev slaat Mir staand KO (video)

Frank Mir kreeg er flink van langs gisteravond

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page