Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MMA veteraan Yoshihiro Akiyama tekent bij ONE Championship

MMA veteraan Yoshihiro Akiyama tekent bij ONE Championship

Yoshihiro Akiyama (l) in een UFC-gevecht / foto: via Facebook

ONE Championship voegt wederom een nieuw talent toe aan zijn selectie. Deze keer tekent de Koreaans-Japanse mixed martial arts-veteraan en judoka, Yoshihiro Akiyama aka “Sexyama” een contract. Eerder dit jaar ondertekenden Aziatische MMA-promotors de voormalige UFC-kampioenen Demetrious Johnson en Eddie Alvarez.

“Ik ben verheugd aan te kondigen dat we Yoshihiro Akiyama hebben toegevoegd aan ons Elite ONE Championship-team,” zei Chatri Sityodtong, Chairman en CEO van ONE Championship. “Akiyama is een echte vertegenwoordiger van Aziatische vechtkunsten en het is een eer om hem te verwelkomen op het wereldwijde podium van de competitie. Hij is een absolute legende in de sport en maakt indruk op het publiek met zijn ultieme vechtsportvaardigheid en onwrikbare wil om te winnen. Akiyama is ingezet om in te zetten tegend de beste en de slimste van de ONE kampioenschap weltergewicht divisie, en zal helpen het geheel te leiden als ONE Championship naar Tokyo en Seoul in 2019 gaat .”

Yoshihiro ‘Sexyama’ Akiyama

Yoshihiro Akiyama is een van de meest iconische Aziatische mixed martial artists in de geschiedenis, schrijft Fightmag. Een vierde generatie Japanner van Koreaanse komaf die zijn vechtsportcarrière begon met het winnen van prijzen op amateurniveau. Sommige van die prijzen omvatten een gouden medaille op de Aziatische Judokampioenschappen 2001 voor Zuid-Korea en een gouden medaille op de Aziatische Spelen in Japan voor 2002.

Beter bekend als ‘Sexyama’, maakte hij zijn gemengde vechtkunstdebuut in december 2004 en gebruikte hij zijn judostijl als basis. Dat heeft tot opmerkelijk succes geleid. Akiyama behaalde een professionele reputatie van 15-6 en won het K-1 HERO’s Licht-zwaargewicht Grand Prix Toernooi Kampioenschap. Hij versloeg ook enkele van de meest gerespecteerde namen in de branche, waaronder Melvin Manhoef, Alan Belcher, en voormalig IBF Heavyweight Boxing Champion Francois Botha. ‘Sexyama’ gaat nu starten bij ONE Championship en zal vechten in de weltergewicht divisie.

Het volgende ONE Championship-evenement vindt plaats op 7 december in Kuala Lumpur, Maleisië. Muay Thai legende Yodsanklai Fairtex voert de strijd tegen de Australische Luis Regis.

Bekijk ook

UFC China: Dana White zet de aanval in op ONE Championship

Officials kondigden maandag aan dat de UFC haar Fight Night 157 zal houden in China op 31 augustus.

VIDEO: MMA-vechter Mellony Geugjes knokt zich door 1ste EFC wedstrijd

De Nederlandse MMA-vechter Mellony Geugjes vertrok recentelijk naar Zuid Afrika om mee te doen aan “The Fighter”.

UFC 240: Cris Cyborg accepteert uitdaging Felicia Spencer

De voormalige UFC-vedergewichtkampioen Cris Cyborg is sinds december 2018 niet meer in actie geweest.