MMA-vechter opgepakt wegens poging tot moord bij overval Nieuws
Nieuws

MMA-vechter opgepakt wegens poging tot moord bij overval

MMA-vechter opgepakt wegens poging tot moord bij overval
MMA-vechter opgepakt wegens poging tot moord bij overval

Naar verluidt is MMA-vechter Kirihito Kodama (33) gearresteerd in verband met een overval die vorig jaar plaatsvond in Toshima Ward in Tokio. Kodama vocht op 27 januari bij ZST 63 in Tokio. Daar versloeg hij Keisuke Tamaru (13-21-6) via submission in de eerste ronde.

Tokyo Reporter beweert dat Kodama, een 27-jarige man van achteren aanviel op een parkeerplaats buiten een flatgebouw, voordat hij de man om de nek greep en een wurgtechniek toepaste totdat het slachtoffer flauwviel.

De politie verklaarde dat Kodama het slachtoffer van het misdrijf niet kent en dat Kodama voordat het incident plaatsvond, zijn sportschool verliet en op een fiets 'rondreed' in een nabijgelegen treinstation.

Gewond

Kodama wordt ervan beschuldigd de portemonnee van het slachtoffer te hebben afgepakt, die €250 en een smartphone bevatte. Het slachtoffer hield flinke verwondingen over aan de vermeende aanval, die twee weken duurde om te genezen.

Tegenover de politie beweerde Kodama het slachtoffer te hebben berooft met een reden: "Ik deed het om stress te verlichten en als middel om mijn vaardigheden te testen.”

Geen onbekende

Kodama's meest opvallende tegenstanders zijn onder meer ONE FC vlieggewicht Hayato Suzuki (20-1-2), huidige Pancrase vlieggewichtkampioen Senzo Ikeda (12-6-1) en voormalig Kunlun Fight bantamgewicht kampioen Meixuan Zhang (18-5-1).

Volgens de website Tapology die MMA records van vechters bijhoudt, heeft Kodama een 12-9-1 pro MMA-record. Zijn eerste gevecht was in 2011 bij Pancrase. De beroving en de wurg poging worden hoog opgenomen en gezien als een poging tot moord.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws