Half blinde top MMA-vechter stopt definitief na bloederig gevecht
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Half blinde top MMA-vechter stopt definitief na bloederig gevecht

Half blinde top MMA-vechter stopt definitief na bloederig gevecht

Half blinde MMA-vechter Nick Lentz stopt definitief na bloederig gevecht
Nick Lentz (zwarte broek) in gevecht met Movsar Evloev

Nick Lentz stopt ermee. De bekende MMA-vechter verloor zondag van Movsar Evloev tijdens UFC 257 in Abu Dhabi. De Amerikaan kwam niet ongeschonden uit de strijd, en vindt het tijd om vaarwel te zeggen.

Bij UFC 257 van gisteren verloor Nik Lentz in een zwaar bevochten wedstrijd van Movsar Evloev. Tijdens het gevecht kreeg de Amerikaan een aanzienlijke afstraffing. Hij liep een aantal fikse blessures op waaronder een zwaar bebloed rechteroog.

De dag na de wedstrijd ging Lentz naar Instagram om het nieuws te delen dat zijn tijd bij de UFC ten einde is. ,,Ze zeggen dat je geen overhaaste beslissingen moet nemen na een verlies, maar deze is overigens niet overhaast of zelfs maar snel”, schrijft Lentz op Instagram.

Zie voor de helft niks meer

,,De blessure die ik vorig jaar aan mijn ogen opliep, was een einde aan mijn carrière. In totaal verloor ik ongeveer 40% van mijn gezichtsvermogen, maar ik wilde zien hoe nog een zwaar bevochten wedstrijd zou gaan met een half blind oog.”

Dit liep dus niet goed af voor Lentz die zegt; ,,Het was me gisteravond duidelijk dat het voor mij onmogelijk meer is om op dit niveau te concurreren. Ik kan me gewoon niet vastklampen aan een bewegend doelwit zoals ik zou moeten doen. Met 40% van mijn zicht praktisch verdwenen … is het op zijn minst chaotisch. Hier eindigt mijn leven als vechter in de beste organisatie ter wereld”, aldus Lentz.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel

Ex-UFC-kampioen Khabib onthult dat hij met een aantal tegenstanders hij 'heel voorzichtig' was om deze niet permanent te beschadigen.

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page