Half blinde top MMA-vechter stopt definitief na bloederig gevecht
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Half blinde top MMA-vechter stopt definitief na bloederig gevecht

Half blinde top MMA-vechter stopt definitief na bloederig gevecht

Half blinde MMA-vechter Nick Lentz stopt definitief na bloederig gevecht
Nick Lentz (zwarte broek) in gevecht met Movsar Evloev

Nick Lentz stopt ermee. De bekende MMA-vechter verloor zondag van Movsar Evloev tijdens UFC 257 in Abu Dhabi. De Amerikaan kwam niet ongeschonden uit de strijd, en vindt het tijd om vaarwel te zeggen.

Bij UFC 257 van gisteren verloor Nik Lentz in een zwaar bevochten wedstrijd van Movsar Evloev. Tijdens het gevecht kreeg de Amerikaan een aanzienlijke afstraffing. Hij liep een aantal fikse blessures op waaronder een zwaar bebloed rechteroog.

De dag na de wedstrijd ging Lentz naar Instagram om het nieuws te delen dat zijn tijd bij de UFC ten einde is. ,,Ze zeggen dat je geen overhaaste beslissingen moet nemen na een verlies, maar deze is overigens niet overhaast of zelfs maar snel”, schrijft Lentz op Instagram.

Zie voor de helft niks meer

,,De blessure die ik vorig jaar aan mijn ogen opliep, was een einde aan mijn carrière. In totaal verloor ik ongeveer 40% van mijn gezichtsvermogen, maar ik wilde zien hoe nog een zwaar bevochten wedstrijd zou gaan met een half blind oog.”

Dit liep dus niet goed af voor Lentz die zegt; ,,Het was me gisteravond duidelijk dat het voor mij onmogelijk meer is om op dit niveau te concurreren. Ik kan me gewoon niet vastklampen aan een bewegend doelwit zoals ik zou moeten doen. Met 40% van mijn zicht praktisch verdwenen … is het op zijn minst chaotisch. Hier eindigt mijn leven als vechter in de beste organisatie ter wereld”, aldus Lentz.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Super knock-out uit een wel heel onverwachte hoek (video)

What’s better – the tomahawk elbow or the referee’s save? 😳 @MarkAbelardoMMA #ONEFistsOfFury2 #WeAreONE #ONEChampionship ...

Winkelpersoneel en klanten gaan los in massaal MMA-gevecht (video)

A whole fight just happened at bath & body works 🤣🤣🤣🤣🤣 I’m dying pic.twitter.com/ocumzj8G9f— Genevieve ...

Vermoeide UFC-kampioen: ‘Laat die Nederlandse maar vechten’

Amanda Nunes de UFC-kampioen in twee gewichtklassen wil voorlopig rust. Afgelopen zaterdag verdedigde Nunes met succes haar vedergewicht titel tegen Megan Anderson.