MMA-vechter loopt vreemde blessure op tijdens val in gevecht – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MMA-vechter loopt vreemde blessure op tijdens val in gevecht

MMA-vechter loopt vreemde blessure op tijdens val in gevecht

Mauricio Rua verloor zaterdag niet alleen zijn wedstrijd. Ook liep de Braziliaan een nare blessure op. Zijn elleboog leek op knappen te staan.

Als vechter is Mauricio “Shogun” Rua wel wat gewend. Toch heeft zijn partij tegen Paul Craig in hun herkansing bij UFC 255. Flink wat sporen achtergelaten bij de Braziliaan. Rua die er alles aan deed om te winnen. En zelfs de ‘olie peil’ techniek inzette. Waarbij hij zijn vingers in de kont van Graig stak. Liep toch weg met een verlies.

Even nadenken

Geruchten gingen na de wedstrijd dat UFC-president Dana White de Braziliaan liever zou zien vertrekken. Later bleek dit niet waar te zijn. Voorlopig gaf Rua alleen de indicatie dat hij tijd met zijn gezin zal doorbrengen en zal “nadenken” over zijn carrière.

Ook doet de vechter uit de doeken water zaterdag gebeurde. ,,Helaas ging het niet zoals ik gisteravond had gewild. En dit is een onderdeel van onze sport. Ik liep een blessure op aan mijn elleboog toen ik voor het eerst werd neergehaald. Maar dit is geen excuus. Omdat het deel uitmaakt van vechten en het geen enkele verdienste van mijn tegenstander wegneemt, ”schreef Rua.

Bedankt

,,De carrière van een atleet bestaat niet alleen uit glorie en godzijdank ben ik al vele malen gezegend met de beloning van de overwinning. Dankzij veel opofferingen en inspanningen. Zodat alleen degenen die onze dagelijkse routine naleven echt weten wat we doormaken.”

Ook dankte Rua zijn fans voor hun jarenlange steun. ,,Ik wil alle geweldige steun van jullie bedanken, zoals altijd”, schreef Rua. ,,Ik ben gezegend dat ik dit al 18 jaar mag doen, en hier in 2020 zijn jullie de grote motivatie die ik met me meedraag.”

Bekijk ook

4 seconden ‘KO’: Moet je zien snelste knock-out ooit (video)

Deante Brown, was tot afgelopen weekend een onbekende naam in de vechtsportwereld.

Oeps! Bekende MMA-vechter opgepakt na winnen wedstrijd

Hij had de nasleep van zijn gevecht wel anders voorgesteld

Trainer sloeg vechter 20 minuten per dag: ‘Daar wordt hij hard van’

De praktijken van Fabia zijn een van de vreemdste verhalen in MMA van de afgelopen maanden.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page