Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MMA-vechter Costello van Steenis: ‘Kans op titel uitstellen’

MMA-vechter Costello van Steenis: ‘Kans op titel uitstellen’

MMA-vechter Costello van Steenis: 'Kans op titel uitstellen'

De Nederlandse MMA-vechter Costello van Steenis wil een statement maken in 185-pond divisie tijdens Bellator 233 op vrijdag.

In een interview met een bekende MMA-nieuws site, zegt van Steenis eens en voor altijd zijn stempel te willen drukken. Vrijdag 8 november staat Van Steenis tegenover John Salter (16-4 MMA, 6-1 BMMA), in het hoofd event van Bellator 233, dat plaatsvindt in het WinStar World Casino.

In het geval Van Steenis wint van Salter, maakt hij een flinke stap in de middengewichtdivisie van Bellator en komt hij in het kielzog van zijn trainingspartner en voormalig Bellator-kampioen Gegard Mousasi. Dit houdt in dat deze de weg blokkeert voor een kans op de titel.

Geen problemen

“Ik ben er niet gestrest van, hij krijgt de eerste kans. Ik ben blij dat ik nu tweede kan worden. Hij zal hier niet lang meer zijn. Hij is veel ouder dan ik, en ik heb nog een lange weg te gaan. Ja, laat hem de koning zijn. Ik ben de aas van de divisie. ”

Sommige vechters voelen zich belemmerd door een teamgenoot die hun weg naar een titel blokkeert. Maar niet van Steenis. Hij heeft geen haast en zal gevechten blijven voeren terwijl Mousasi voorlopig aan de top blijft.

“Dat is helemaal geen probleem,” zei Van Steenis. “Als Gegard de titel pakt, vecht ik gewoon tegen andere mensen die kanshebbers willen worden voor de titel. Ze moeten eerst langs me heen of zoiets. Ik heb helemaal geen probleem. Hoe meer gevechten ik doe, hoe meer contracten ik krijg voor meer gevechten voor Bellator. Dat is precies wat ik wil. “

Over Martial Arts

Bekijk ook

LEUGENS: Airbag ramt UFC-veteraan knock-out

Meer informatie is opgedoken over het auto ongeluk waar UFC-veteraan B.J. Penn vorige week bij ...

WAUW: Egyptische MMA-reus gaat binnen 8 seconden knock-out

Een dikke knock-out is vaak de reden waarvoor

De UFC keert na 5 jaar terug naar Dublin Ierland

De UFC heeft vandaag bevestigd dat ze voor het eerst sinds 2015 zal terugkeren naar Ierland.