MMA titanenstrijd in Polen: 'Borys Mankowski vs. Dricus Du Plessis' Nieuws
Nieuws

MMA titanenstrijd in Polen: 'Borys Mankowski vs. Dricus Du Plessis'

MMA titanenstrijd in Polen: 'Borys Mankowski vs. Dricus Du Plessis'
MMA titanenstrijd in Polen: 'Borys Mankowski vs. Dricus Du Plessis'

Voormalig kampioen weltergewicht Borys Mankowski (19-7-1) en Dricus Du Plessis (12-2) zullen elkaar eindelijk ontmoeten op KSW 47 in de Atlas Arena in Lodz, Polen op 23 maart.

Beiden stonden oorspronkelijk gepland om op KSW 41 tegenover elkaar te staan, maar een blessure van Du Plessis gooide roet in het eten. Het is sindsdien een lange weg geweest voor beide vechters.

Mankowski verloor de titel op KSW 41 tegen Roberto Soldic, de vervanger Du Plessis. Mankowski werd wegens een blessure uitgeschakeld en kon niet door vechten.

Verlies

Voor het verliezen van de titel was Borys Mankowski de langst regerende kampioen weltergewicht in de geschiedenis van de KSW die zijn titel verdedigde tegen David Zawada, Jesse Taylor en John Maguire.

'The Tasmanian Devil' stond ook tegenover Mamed Khalidov in de belangrijkste wedstrijd van de historische KSW 39-kaart voor bijna 60.000 mensen. Nu is de 29-jarige vechter er op gebrand terug te komen en opnieuw de titel pakken.

Roet in het eten

Dricus Du Plessis zal er echter naar op zoek zijn om de terugkeer van Mankowski te bederven. De Zuid-Afrikaan is bij het weltergewicht uitgegroeid tot een van de toppers in de wereld.

Ondanks dat hij nog maar 24 jaar oud is, is hij al een EFC-kampioen in twee gewichtklassen geworden en heeft hij zich gevestigd als de beste vechter van het Afrikaanse continent.

Geschiedenis

Du Plessis heeft zijn plek in de KSW geschiedenisboeken reeds veroverd. Zijn titeloverwinning op Roberto Soldic op KSW 43 werd bekeken door een record brekend publiek in Polen (1,3 miljoen kijkers).

KSW 47 zal worden bekroond door het meest fysiek krachtige gevecht ooit in MMA, waar Mariusz Pudzianowski (12-6), het op zal nemen tegen Olympisch gouden medaillewinnaar en powerlifter Szymon Kolecki (6-1).

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws