Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MMA-legende klaar met vechten: ‘Het is mooi geweest’

MMA-legende klaar met vechten: ‘Het is mooi geweest’

MMA-legende klaar met vechten: 'Het is mooi geweest'

Dana White onthult dat voormalig UFC-kampioen Mauricio ‘Shogun’ Rua met pensioen is. De UFC-baas deed de onthulling tijdens een ESPN + livestream interview.

Of het de bedoeling was om het pensioen van Rua op deze manier aan te kondigen, of dat het per ongeluk ging is niet duidelijk. MMA-journalist Nolan King zet er zijn vraagtekens bij.

Toekomst

,,Ik weet niet of het een vergissing was, maar Dana White heeft zojuist aangegeven dat Shogun Rua met pensioen is op de ESPN + livestream Q&A”, zegt King.

Het zou geen verrassing moeten zijn als dit waar is en Shogun Rua met pensioen is. Nadat hij verloor van Craig op UFC 255. Bracht Rua een verklaring uit over de verwondingen die hij had opgelopen tijdens het gevecht. Hij was ook van plan om met zijn gezin over zijn toekomst te praten.

Bedankt iedereen

,,Ik wil alle geweldige steun van jullie bedanken, zoals altijd. Ik ben gezegend dat ik dit al 18 jaar mag doen, en hier in 2020 zijn jullie de grote motivatie die ik met me meedraag. Nu ga ik rusten bij mijn gezin en nadenken over mijn carrière”, aldus Rua vorig jaar.

Volgens Dana White is Shogun Rua dus officieel met pensioen. Als dit inderdaad het einde is voor Shogun Rua, dan beëindigt hij zijn carrière met een prof record van 27-12-1. Het lijdt geen twijfel dat Shogun Rua zal worden opgenomen in de UFC Hall of Fame voor zijn prestaties.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Zo verdienen bekende Nederlandse vechters er een centje erbij

Bekende kickboksers verdienen naast het vechten op allerlei manieren er een lekker centje bij. Vooral ...

‘Ik moest gewoon zijn bloed proeven’: Tyson Fury (video)

Tyson Fury onthult waarom hij bloed van Deontay Wilder’s nek likte tijdens hun herkansing een ...

Snurker: Bokskampioen valt in slaap tijdens titelwedstrijd

Canelo Alvarez zegt dat hij in slaap viel, tijdens het kijken naar de laatste titelverdediging ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page