MMA-kampioen De Ridder traint met oud-rivaal: 'ik ga deze man domineren'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MMA-kampioen De Ridder traint met oud-rivaal: ‘ik ga deze man domineren’

MMA-kampioen De Ridder traint met oud-rivaal: ‘ik ga deze man domineren’

MMA-kampioen De Ridder traint met oud-rivaal: 'ik ga deze man domineren'

Reinier de Ridder is met recht een grootheid in de MMA-wereld met twee titels in verschillende gewichtklassen. Om zich voor te bereiden op zijn komende wedstrijd in Singapore trainde hij met zijn oud-rivaal Aung La Nsang.

In de ONE Championship kooi waren Aung La Nsang en Reinier de Ridder rivalen. Maar zonder het vooruitzicht dat de twee mannen nog een keer tegenover elkaar komen te staan ​zijn ze vrienden geworden. Inmiddels hebben de twee ook getraind voor de komende clash van De Ridder tegen Vitaly Bigdash op ONE 159 eind deze maand.

Via de Nederlandse topcoach die bij Sanford MMA onder andere La Nsang traint kwam De Ridder in contact met zijn oud-rivaal. ,,Ik heb Henri een paar keer gesproken toen ik in Singapore was. Hij is Nederlands als ik, dus het was gemakkelijk om met hem te praten”, zegt De Ridder.

Ik pak hem

,,We aten daar samen wat en hij zei tegen me: ‘Waarom kom je niet langs?’ Ik zei: ‘Ja, misschien wel’, en ik bracht mijn familie mee en maakte er een vakantie van.” Het onderwerp Vitaly Bigdash kwam duidelijk ter sprake. La Nsang verloor van de Rus in hun trilogie gevecht. Hierdoor mocht Bigdash vechten voor de middengewicht titel van de Ridder.

Na urenlang voorbereidingen te hebben getroffen om met elkaar te vechten, delen de twee mannen nu tips over de voorbereiding voor het gevecht. De Ridder gaat op zoek naar de 16e overwinning van zijn carrière bij ONE 159 en het klinkt alsof de ongeslagen Nederlander precies weet wat hij kan verwachten.

,,We hebben het er even over gehad. La Nsang vertelde me dat Bigdash behoorlijk massief was en dat hij twee keer zijn gewicht miste. Maar goed, er is niet veel dat ik nog niet eerder in de video’s heb gezien. Hij vertelde me wat ik al weet, dat ik deze man ga domineren.”

Bekijk ook

Gruwelijke beenbreuk verpest debuut MMA-vechter Richard Palencia | Video

Nasty! Gruwelijke beenbreuk verpest debuut bij Bellator | Video

Dit nadat hij een gebroken been had opgelopen

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Ook de wedstrijd van Ożóg en Mamporia eindigde grim

Fatale HeadKick in 5 seconden fataal voor vechter!

Fatale HeadKick in 5 seconden fataal voor vechter! (video)

De commentatoren waren het erover eens

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page