MMA-gevechten niet langer illegaal in Frankrijk - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / MMA-gevechten niet langer illegaal in Frankrijk

MMA-gevechten niet langer illegaal in Frankrijk

Althans als het aan de Franse minister Roxana Mărăcineanu van sport ligt, zij wil de MMA als sport gaan legaliseren.

Mărăcineanu heeft plannen aangekondigd om de MMA als vechtsport te reguleren en (uiteindelijk) de professionele MMA-competitie in Frankrijk toe te staan, zo vertelde zij in een interview vandaag met RMC Sport. Hoewel MMA jarenlang in Frankrijk informeel werd beoefend, is de MMA-competitie daar verboden en dwong dit Franse MMA-atleten om in het buitenland te vechten en trainen. Een voorbeeld hiervan is UFC-vechter Francis Nagannou.

Er is een ministerieel decreet dat het gebruik van een MMA-ring en stoten als men op de grond ligt uitdrukkelijk verbied. Dit maakte de sport, officieel illegaal tot op het hoogste niveau. De Franse minister van Sport Roxana Mărăcineanu won in 2002 zelf Olympisch zilver bij het judo en weet wat een sport als MMA inhoudt, omdat deze een link heeft naar het MMA.

Er moet nog wel wat gebeuren

De minister ging verder met de aankondiging van praktische stappen voor de erkenning van MMA en bleef plannen uittekenen ter ondersteuning van de administratieve ontwikkeling van de nationale MMA-federatie (de CFMMA – De Commissie Française de MMA), die in eerste instantie wordt ondergebracht bij een andere erkende vechtsportfederatie: “We hebben om blijken van belangstelling gevraagd, waardoor andere federaties hun kandidatuur kunnen bekendmaken.”

CFMMA President en IMMAF Board Director, Bertrand Amoussou, becommentarieerde: “Dit is de eerste keer dat een minister zo’n verklaring aflegt. We hebben dit nog nooit eerder in Frankrijk gezien. De vorige minister van Sport, Laura Flessel-Colovic, wilde de sport legaliseren en was slechts 15 dagen verwijderd van deze actie toen ze werd gedwongen af ​​te treden. We zijn eindelijk, na zoveel jaren, blij en dankbaar om er bijna te zijn. “

Bekijk ook

Bokslegende George Foreman: Hierdoor ging ik niet knock-out

George Foreman heeft onthuld hoe hij ervoor zorgde, dat hij tijdens het tweede deel van ...

DOODZONDE: MMA-vechter let niet op en wordt gesloopt (video)

FOR AS LONG AS IT LASTED: FIREWORKS. 🤯🇳🇬 Kennedy Nzechukwu caught him slipping with the ...

Zo houdt Rico Verhoeven gedwongen het hoofd boven water

Rico Verhoeven is naast wereldkampioen kickboksen ook een succesvol zakenman. Om zijn restaurant te redden ...