MISHANDELING: MMA-vechter krijgt flinke celstraf MMA Nieuws
MMA Nieuws

MISHANDELING: MMA-vechter krijgt flinke celstraf

MISHANDELING: MMA-vechter krijgt flinke celstraf
MISHANDELING: MMA-vechter krijgt flinke celstraf

De Australische UFC-vechter Benjamin ‘Combat Wombat’ Sosoli is gevangen gezet door de rechter wegens mishandeling.

Benjamin Sosoli, die onder andere uitkomt voor het bekende UFC werd maandag veroordeeld tot 22 maanden gevangenisstraf met 11 maanden niet-voorwaardelijke vrijlating in de County Court van Victoria, Australië. Zo meld de Australische media maandag.

Sosoli krijgt de straf voor het mishandelen van een man in 2019. De MMA-vechter was werkzaam als uitsmijter en maande de dronken man tot de orde. Toen dit niet lukte raakte de twee in gevecht waarbij Sosoli onder andere de kaak brak van het slachtoffer.

Zeg maar dag tegen contract

De mishandeling wordt Sosoli zwaar aangerekend omdat hij als ervaren MMA-vechter had moeten inschatten geen excessief geweld te gebruiken. De rechter rekent dit Sosoli zwaar aan. 'Er zou veel geweld nodig zijn om deze verwondingen te veroorzaken,' zei rechter Meredith.

"Het risico bestaat dat de botbreuken niet genezen." De MMA-vechter tekende in 2018 bij de UFC maar zijn contract zal worden verbroken vanwege de gevangenisstraf, zei rechter Meredith, zonder garanties dat hij opnieuw zou worden ondertekend nadat hij wordt vrijgelaten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws