'Misbruik, ontslag en carrière vernietiging!' Anderson Silva over UFC
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘Misbruik, ontslag en carrière vernietiging!’ Anderson Silva over UFC

‘Misbruik, ontslag en carrière vernietiging!’ Anderson Silva over UFC

'Machtsmisbruik, ontslag en carrière vernietiging!' Anderson Silva over UFC

Anderson Silva (47), voormalig UFC-vechter doet een boekje open over de grootste MMA-organisatie ter wereld. Ondanks een absoluut legendarische tijd als een van de grootste vechters in de UFC-geschiedenis, was er veel dat Silva niet leuk vond aan zijn tijd bij de organisatie.

Vooral het gebrek aan respect dat hij naar eigen zeggen voelde tegen het einde van zijn ambtstermijn bij de MMA-wereldleider. Silva’s tijd in de UFC eindigde bijna twee jaar geleden. Hij is echter in de schijnwerpers gebleven door de overstap naar het boksen te maken en zijn carrière als acteur voort te zetten 9gaat verder onder video).

,,Toen ik klaar was met UFC, zei iedereen en vooral Dana White (UFC baas. Red.), Oh, Anderson kan niet meer vechten. Niemand in dezelfde leeftijdsgroep met Anderson kan vechten, het is verschrikkelijk,’ en bla, bla, bla. En praat veel over mij”, vertelde Silva exclusief aan Sportsnaut. ,,En ik voel me niet gerespecteerd omdat het niet uitmaakt wat er is gebeurd – vechten is vechten. Je kunt winnen, je kunt verliezen.”

Geen respect

Een van de grootste bezwaren die Silva heeft met zijn ervaring met de MMA-wereldleider, is dat hij denkt dat het een gebrek aan respect is voor de erfenis van vechters binnen en buiten de UFC. ,,Als je MMA tot een succes maakt, is het enige dat je voor je vechters moet doen, respect geven. Daarin voel ik geen respect. “

In zijn gedachten gebruikt de organisatie vechters en stuurt ze vervolgens inpakken. Wanneer ze echter atleten van de hand doen waarvan ze denken dat ze niet langer nuttig voor hen zijn, beweert hij dat ze ook buiten de organisatie om hun merk en waarde willen schaden.

,,Dat is het probleem voor de mensen in deze sport, vooral UFC, omdat UFC de erfenis van vechters niet respecteert. Ze proberen je te gebruiken en je eruit te schoppen”, zegt Silva. ,,En als je weg bent, proberen ze je carrière te vernietigen zodat je nergens meer vecht. “

Bekijk ook

Klappen na uitdagen pakketbezorger! 'plat op z'n muil! (video)

Klappen na uitdagen pakketbezorger! ‘plat op z’n muil! (video)

Pakketbezorgers hebben het al zwaar, vaak krijgen de hardwerkende koeriers maar 1 euro per pakketje.

Overeem: 'Voor Badr is het alles of niets deze keer'

Overeem: ‘Voor Badr is het alles of niets deze keer’

Alistair Overeem stond vandaag ook in oog met Badr Hari tijdens de eerste persconferentie voor hun aanstaande gevecht op 8 oktober dit jaar.

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: 'Bereidt te sterven'

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: ‘Bereidt te sterven’ (video)

Badr Hari zal op 8 oktober het beste van zichzelf geven in zijn gevecht tegen Alistair Overeem op Glory collision 4.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page