'Mis het niet!' 3 UFC gevechten die je zaterdag moet zien MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Mis het niet!' 3 UFC gevechten die je zaterdag moet zien

'Mis het niet!' 3 UFC gevechten die je zaterdag moet zien

Het UFC 273 evenement zaterdag in Jacksonville, Amerika belooft een dikke hit te worden. Met vechters als Alexander Volkanovski, Petr Yan en Khamzat Chimaev op de fight card, een om niet te missen.

Voormalig bantam gewichtkampioen de Rus Petr Yan is er op gebrand zijn titel terug te winnen van Aljamain Sterling in een rematch. De laatste wedstrijd tussen de twee was omgeven met controverse. Een illegale knie van de Rus koste hem zijn titel, met Sterling die in zijn vuistje lachte (gaat verder onder video).

De rematch belooft een partij vol vuur te zijn, de Rus zal geen ruimte laten voor Sterling om maar een moment te verslappen. Yan is dan ook als favoriet voor deze clash, mist hij zich in weet te houden en volgens de regels vecht.

Omstreden gevecht

Er is nog een kampioensgevecht, die tussen UFC-vedergewicht Alexander Volkanovski en Chan Sung Jung bijgenaamd 'The Korean Zombie'. Australiër Volkanovski zal zijn kampioenschap voor de derde keer verdedigen. Het gevecht trekt niet veel aandacht omdat de algemene mening is dat de Koreaan de titelkans niet verdiend.

Dit was eigenlijk het gevecht van Max Holloway tegen Volkanovski. Holloway is misschien wel de op een na beste vedergewicht in de UFC-geschiedenis. Echter moest Holloway zijn geplande derde gevecht tegen Volkanovski met een blessure opgeven. Hoewel Jung de rechtmatige vervanger was, is Holloway nog steeds degene die de kans op de titel verdiend.

Dit wordt oorlog

Het gevecht tussen Chimaev en Gilbert Burns is er een om echt naar uit te kijken. Chimaev, een van de meest populaire nieuwkomers in de geschiedenis van de UFC, gaat de strijd aan tegen de nummer twee op de weltergewicht ranglijst Burns die nog geen twee jaar in zijn UFC-carrière zit.

Hoewel velen voorspellen dat Chimaev een toekomstige kampioen zal zijn, is dit een kolossale stap. Chimaev heeft zijn vizier gericht op de ongeslagen kampioen Kamaru Usman. Maar zal zich eerst langs de sterke Burns moeten knokken. UFC 273 wordt zaterdag live uitgezonden via Discovery+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws