Miljoen: UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov koopt eigen MMA-vechtsport organisatie - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Miljoen: UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov koopt eigen MMA-vechtsport organisatie

Miljoen: UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov koopt eigen MMA-vechtsport organisatie

1 miljoen: UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov koopt MMA-vechtsport organisatie

Khabib Nurmagomedov mag zich eigenaar noemen van zijn eigen MMA-vechtsport organisatie. De voormalige UFC kampioen zet met de aankoop zijn eerste stappen als promotor.

Voormalig UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov heeft voor $ 1 miljoen MMA-organisatie Gorilla Fighting Championship gekocht. Zo meld de Russische media vandaag. Met de aankoop zet Khabib zich neer als promotor. En wellicht als toekomstig concurrent van zijn oude werkgever de UFC.

Gorilla Fighting Championship beter bekend als GFC, opereert vanuit Khabib’s geboorteplaats Dagestan. GFC organiseerde voor het laatst een evenement GFC 29, op 16 oktober. Er volgen nog twee events op 4 en 19 december om het schema af te ronden.

Grote plannen

Volgens de Russische journalist Azamat Bostanov zal GFC omgedoopt worden tot Eagle Fighting Championship (EFC). De bijnaam van Khabib is ‘The Eagle’. Volgens Bostanov er niet alleen een naamswijziging doorgevoerd worden. EFC zal zich ook op het buitenland richten waar het voorheen alleen in Rusland events organiseerde. Amerika en de diverse Arabische landen zouden in het vizier liggen van Khabib’s EFC.

Voor 2 december heeft Khabib een persconferentie aankondigt in Moskou. Fans hopen dat daar een terugkeer naar de UFC wordt gemeld. Khabib ging recentelijk met pensioen bij de UFC. Echter lijkt het er nu op dat deRus ander nieuws te melden zal hebben.

Het nieuws zou enig licht kunnen werpen op de “iets interessants” plannen die Khabib wil bespreken met UFC-president Dana White. Met een partnerschap met de UFC. Om de nieuwe EFC-shows wereldwijd op UFC Fight Pass te laten streamen.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page