Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Mega kijkcijfers verwacht voor UFC 242 ‘Khabib vs Poirier’

Mega kijkcijfers verwacht voor UFC 242 ‘Khabib vs Poirier’

Mega kijkcijfers verwacht voor UFC 242 'Khabib vs Poirier'

Zaterdag 7 september verdedigt lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov zijn titel, in wat beloofd een van de grootste pay-per-view-shows in de UFC-geschiedenis te worden.

Na het verkopen van 2 miljoen pay-per-views op UFC 229 tijdens zijn overwinning op Conor McGregor in T-Mobile Arena in Las Vegas op 6 oktober 2018, in wat het grootste MMA-gevecht in de geschiedenis bleek te zijn, is Khabib klaar om het opnieuw te doen.

Khabib zal de tweede verdediging van zijn titel op zaterdag maken tegen interim-kampioen Dustin Poirier in het hoofdevenement van UFC 242. Vroege cijfers voor UFC.com en zijn sociale media-accounts voorafgaand aan UFC 242 op zaterdag in Abu Dhabi zijn vergelijkbaar met wat ze waren voordat Khabib tegen McGregor vocht op UFC 229.

Khabib vs Poirier live te zien

UFC Baas Dana White zei dat het hebben van zo’n groot evenement het sterrendom van Khabib een boost heeft gegeven. “Elke keer dat we een groot gevecht doen, bouwt het gewoon nog een groot gevecht en bouwt grotere sterren. Plus ik denk dat de terugkeer van Khabib langverwacht is.”

Vanaf dinsdag had UFC 242-gerelateerde inhoud op alle UFC-platforms al meer dan 112 miljoen views. “Dat is hoe groot dit gevecht is,” zei White. Zonder twijfel kalmer wereldwijd veel belangstelling zijn voor het gevecht tussen Khabib en Poirier. In Nederland zal het te zien zijn bij Veronica.tv en op de zender SBS9. Verwacht wordt dat hier de kijkcijfers flink zullen stijgen.

Bekijk ook

VIDEO: De dag dat UFC-Kampioen Amanda Nunes werd gesloopt

Amanda Nunes is beschreven als de beste vechter in de UFC bij de vrouwen

UFC Kampioen Henri Cejudo: ‘Betaal meer of ik stap op’

UFC-kampioen vlieggewicht en bantamgewicht Henry Cejudo zegt dat hij stopt MMA-vechten, als hij niet meer ...

RACISME: Bellator MMA ontslaat extreemrechtse vechter

In november 2019 werd bekend dat Bellator MMA verschillende nieuwe vechters had ondertekend