Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Max Holloway vs Dustin Poirier headliner tijdens UFC 236

Max Holloway vs Dustin Poirier headliner tijdens UFC 236

Max Holloway vs Dustin Poirier headliner tijdens UFC 236

Een interim lichtgewicht titelgevecht tussen vedergewichtkampioen Max Holloway en Dustin Poirier zal UFC 236 op 13 april plaatsvinden, vertelde UFC-president Dana White vrijdag aan de pers.

Het UFC 236 evenement vindt plaats in State Farm Arena in Atlanta. Een tussentijds middleweight titelgevecht tussen Kelvin Gastelum en Israël Adesanya zal dienen als het co-main event.

Khabib Nurmagomedov (27-0), de onverslagen lichtgewichtkampioen van de UFC, heeft momenteel een schorsing van negen maanden voor zijn rol in een gevecht na ruzie op UFC 229 in oktober 2018.

Najaar

Nurmagomedov had op 13 april in aanmerking kunnen komen om te vechten als hij in Nevada een cursus tegen pesten zou volgen, maar hij heeft verklaard dat hij niet voornemens is om te vechten tot aankomend najaar.

LEES OOK: UFC-vechter twee jaar geschorst voor doping misbruik

De UFC heeft ervoor gekozen om een ​​tussentijdse 155-pond titel te creëren in zijn afwezigheid. Volgens bronnen, besprak de UFC ook een gevecht tussen Holloway en voormalig interim-kampioen Tony Ferguson, maar uiteindelijk werd er besloten Holloway tegen Poirier te laten vechten.

Rematch

De twee hebben eerder de paden gekruist. In 2012 versloeg Poirier, Holloway tijdens UFC 143 in Las Vegas op 3:23 van de openingsronde. Dat gevecht was Holloway’s UFC-debuut.

Bekijk ook

AUW: Geluid brekende knie in MMA-gevecht gaat door merg en been (video)

Dat vechtsporten soms vervelende blessures met zich mee kunnen brengen is geen geheim.

UFC: Gevecht Junior dos Santos vs. Francis Ngannou verplaatst

Junior dos Santos vs. Francis Ngannou stonden eerder gepland voor UFC 239.

Rematch tussen Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor in de boksring

Conor McGregor: ‘Oorlog met Khabib is nog lang niet over’

Hij ging eerder dit jaar met een zelf verklaard pensioen, Conor McGregor, echter speelt aartsvijand Khabib Nurmagomedov nog steeds door zijn hoofd.

REGIO NIEUWS UITGELICHT