Max Holloway verdedigt titel tegen Frankie Edgar op UFC 222 - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Max Holloway verdedigt titel tegen Frankie Edgar op UFC 222

Max Holloway verdedigt titel tegen Frankie Edgar op UFC 222

De UFC Vedergewicht titel zal hard bestreden worden als Max Holloway en Frankie Edgar elkaar treffen op UFC 222

Afgelopen nacht werd bekend gemaakt dat Max Holloway (19-3 MMA, 15-3 UFC) zijn vedergewicht titel zal gaan verdedigen tegen Frankie Edgar (22-5-1 MMA, 16-5-1 UFC), dit gevecht komt als een verrassing omdat een eerdere partij tussen de twee niet doorging vorig jaar. Echter had Edgar al via de pers aangegeven graag in maart fit jaar opnieuw tegen Holloway in de ring te willen staan. Dit komt nu dus uit. UFC 22 zal plaatsvinden op 3 maart in de befaamde T-Mobile Arena in Las Vegas. Deze partij belooft veel vuurwerk en zal menig UFC fan de harten sneller doen kloppen.

Max Holloway verdedigd titel tegen Frankie Edgar op UFC 222

Gevecht ging niet door vanwege blessure Frankie Edgar

Het gevecht wat gepland stond voor December vorig jaar vond niet plaats omdat Edgar geblesseerd was geraakt aan zijn oogkas, dit kwam door een training sessie. Jose Aldo (26-4 MMA, 8-3 UFC) nam de plaats in van Edgar tegen Holloway maar verloor in de derde ronde door een TKO. Hiermee won Holloway voor de tweede keer van de ex kampioen Aldo. Overigens is Aldo de man die versalgen werd door connor McGregor nadat hij ruim 10 jaar ongeslagen was gebleven, een super prestatie die hem heel wat respect deed verdienen.

Holloway UFC vechter van het jaar

Eerder werd Holloway uitgeroepen tot vechter van het jaar binnen de UFC voor 2017, hij is de vijfde vechter van de UFC die een record houdt van 12 winnende partijen op rij. Frank Edgar daarentegen heeft bijna weer jaar achter elkaar de lichtgewicht titel kunnen behouden, vanaf 2019 toe hij zegevierde tegen B.J. Penn. Hij verloor hem echter tegen Benson Henderson via een unanieme beslissing, Edgar faalde echter in zijn poging deze titel weer terug te pekken, in een vrijwel directe rematch met Penn. Ook verloor Edgar twee titelgevechten onder andere tegen Aldo. Dit was op UFC 200 in juli 2016 voor de interim titel.

Bekijk ook

Rematch Nabiyev vs Semeleer! 'Laat ze nog een keer vechten'

Rematch Nabiyev vs Semeleer! ‘Laat ze nog een keer vechten’

Vrijwel direct bood Semeleer....

Jake Paul biedt UFC's Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

Jake Paul biedt UFC’s Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

De inzet is $ 1 miljoen als Pimblett wint

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page