Mark Hunt boos op de UFC: 'noemt Jon Jones een vuile rat' Nieuws
Nieuws

Mark Hunt boos op de UFC: 'noemt Jon Jones een vuile rat'

Mark Hunt boos op de UFC: 'noemt Jon Jones een vuile rat'
Mark Hunt boos op de UFC: 'noemt Jon Jones een vuile rat'

Mark Hunt is niet blij met het besluit van de UFC om het nummer 232 event van de organisatie te verplaatsen naar Los Angeles.

Mark Hunt beweert dat de UFC zijn laatste pay-per-view-show van 2018 heeft verplaatst om 'valsspelers' te promoten en extra geld te verdienen.

Op zondag werd aangekondigd dat UFC 232 vanuit Las Vegas naar Los Angeles wordt verplaatst vanwege een abnormale bevinding in een drugtest ondergaan door Jon Jones.

Minimaal

Jones testte positief op een minimale hoeveelheid van turinabol, de steroïde metaboliet waarvoor hij ook in augustus 2017 positief testte na zijn rematch met Daniel Cormier. Jones kreeg destijds een schorsing van 15 maanden voor die positieve test, die afgelopen oktober eindigde.

USADA, de antidopingpartner van de UFC, stelde vast dat de meest recente positieve test het resultaat was van de inname van vorig jaar en dat Jones de drug niet een tweede keer had ingenomen.

Geen licentie

Daarom heeft Jones het anti-dopingprogramma van de UFC niet geschonden en kan nog steeds vechten op 29 december. Nevada wilde hem echter geen licentie gegeven voor het evenement.

Het gehele evenement wordt nu verplaatst naar The Forum in Californië, omdat de staatscommissie er geen moeite mee heeft om Jones toe te staan aankomend weekend te vechten.

Doping is koning

Hunt, een veteraan zwaargewicht, hij heeft de afgelopen jaren veelvuldig gesproken over het gebruik van prestatieverhogende medicijnen in MMA, is niet blij met de beslissing van de UFC.

LEES OOK: UFC verplaats compleet event voor Jon Jones

"Hey iedereen, laten we de hele UFC-show voor een valsspeler verplaatsen," schreef Hunt op Instagram. "Het promoten en goedkeuren van steroïden is niet ok. Jon Jones je een waardeloze valsspeler en een vuile rat.

Het recht moet zegevieren

Hunt heeft een lopende rechtszaak tegen de UFC, haar president Dana White en Brock Lesnar, die Hunt in juli 2016 versloeg op UFC 200. Het resultaat werd vernietigd tot een no-contest, nadat Lesnar niet geslaagd was voor een drugstest.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws