Machteloos! Poirier faalt in titelgevecht met Oliveira - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Machteloos! Poirier faalt in titelgevecht met Oliveira

Machteloos! Poirier faalt in titelgevecht met Oliveira

Charles Oliveira bewees dat de critici ongelijk hadden en verdedigde voor het eerst zijn UFC-lichtgewicht titel met succes, tegen Dustin Poirier afgelopen nacht in Las Vegas. Oliveira verwurgde in staande positie uitdager Poirier.

In hun lichtgewicht titelgevecht tijdens het UFC 269-evenement in de T-Mobile Arena, bleek Braziliaan Oliveira de sterkste. Tot de finish van Oliveira was het gevecht competitief geweest. De eerste ronde was een van de beste van het jaar (lees verder onder video van het complete gevecht).

Oliveira en Poirier wisselden gedurende vijf minuten lang enorme stoten uit. Echter leek Poirier Oliveira te verslaan met zijn scherpe bokstechnieken. De tweede ronde was anders. Oliveira kreeg na ongeveer een minuut Poirier naar de grond en hield hem daar tot het einde.

Machteloos

In ronde drie ging het mis voor Poirier, Oliveira klom op de rug van Poirier en het lukte de Braziliaan om een verwurging toe te passen terwijl Poirier nog op zijn benen stond. Poirier was machteloos en kon niets meer dan aftikken.

Dit was Poirier’s eerste verlies sinds hij in september 2019 door Khabib Nurmagomedov werd verslagen. De Amerikaan is nu tekortgeschoten in zijn twee pogingen om onbetwist UFC-lichtgewicht goud te winnen. Eerder dit jaar versloeg Poirier UFC-ster Conor McGregor twee keer. Waarbij de Ier in het laatste gevecht zijn been brak.

Bekijk ook

ZIEN! Kickbokser met 1 arm slaat rivaal ‘KO’ (video)

Carlos Machado mist een arm, doet aan kickboksen en boekte een indrukwekkende knock-out afgelopen weekend

Bokskampioen (38) dood tijdens wedstrijd in Duitsland

De 38-jarige Turks-Duitse bokser Musa Yamak is zaterdag op tragische wijze overleden

Dove MMA-vechter daagt Conor McGregor uit: Wil vechten bij UFC

De 27-jarige MMA-vechter is doof vanaf zijn geboorte

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page