'Lopend wonder maakt rentree!' Hersenbloeding stopt MMA-vechter niet - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘Lopend wonder maakt rentree!’ Hersenbloeding stopt MMA-vechter niet

‘Lopend wonder maakt rentree!’ Hersenbloeding stopt MMA-vechter niet

'Lopend wonder maakt rentree!' Hersenbloeding stopt kooivechter niet

Rudson Caliocane keert 30 maanden na hersenstambloeding terug naar de MMA-kooi. De kooivechter moeste zijn Titan FC bantamgewicht-titel afstaan maar vocht zich een weg terug.

Het leven van Rudson Caliocane was bijna voorbij nadat een gewichtsvermindering fout was gegaan. Na een 15 minuten durende wedstrijd in Brazilië ging het fout, wat uiteindelijk resulteerde in een hersenstambloeding. Nu, meer dan 30 maanden later, kan hij eindelijk weer doen waar hij het meest van houdt, vechten.

Caliocane was de Titan FC bantamgewicht kampioen toen hij terugkeerde naar zijn thuisland Brazilië om Mateus Mendonça te ontmoeten in een drie-ronde wedstrijd op Future MMA 9 op 19 oktober 2019. Hij verliet de MMA-kooi met de helft van zijn lichaam verlamd en onzeker of hij ooit weer zou kunnen vechten. Gewoon leven was al een ‘wonder’, vertelde een dokter hem.

Wordt niks meer

Na twee jaar intensieve behandeling met de steun van zijn familie en duizenden dollars aan donaties zal Caliocane vanavond in Rio de Janeiro, Brazilië de MMA-kooi weer instappen. Hij neemt het op tegen Wesley Targino in een vedergewicht gevecht in Brazilian Fighting Series 9. Ongeacht het resultaat was het op zich al een succes om op dit punt te komen.

,,Om alleen al in die kooi te stappen, is een overwinning voor mij, ongeacht hoe het gevecht verloopt”,zegt Caliocane. ,,Om door een heel trainingskamp en dieet te gaan, en verschillende deuren die voor mij gesloten bleven, kom ik terug. Het was echt moeilijk.”

Behalve Lucas Lutkus, de oprichter van de Brazilian Fighting Series, waren er niet veel mensen in MMA bereid om Caliocane een kans te geven na zo’n ernstig ongeval. Ook coaches waren bang om hem in de praktijk meteen weer in actie te laten komen. Toch gaat het gebeuren. ,,Ik ben klaar om weer voor mijn droom te vechten”, aldus Caliocane.

Bekijk ook

Transmeisje straft bullebak met grote mond af: 'Yo b*tch' (video)

Transmeisje straft bullebak met grote mond af: ‘Yo b*tch’ (video)

Dat transmeisjes ook kunnen vechten blijkt wel uit een video die viraal gaat op social media.

UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback

UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback

Francis Ngannou UFC-zwaargewicht kampioen sluit de mogelijkheid om tegen het einde van het jaar terug te keren naar de UFC niet volledig uit

Kickbokser Mickael Palandre trapt rivaal door touwen ring! 'Harde landing'

Kickbokser trapt rivaal door touwen ring! ‘Harde landing’ (video)

Mickael Palandre trapte zijn tegenstander de Egyptenaar Taha El Mekarem zo hard afgelopen zaterdag

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page