Levenslang geschorst: MMA-vechter tekent contract bij UFC Nieuws
Nieuws

Levenslang geschorst: MMA-vechter tekent contract bij UFC

Levenslang geschorst: MMA-vechter tekent contract bij UFC

De UFC heeft een voormalig wereldkampioen worstelen met een discutabel doping verleden aan haar vechters stal toegevoegd.

Amir Aliakbari, die bekend staat als een van de top zwaargewichten in de wereld, kondigde het nieuws zaterdag aan op zijn Instagram pagina. De UFC bevestigde later dat Aliakbari een deal met hen had gesloten, echter heeft Aliakbari een zwart verleden als het op doping aankomt.

Aliakbari, 31, heeft twee wereldkampioenschappen worstelen gewonnen, zijn laatste in 2013 werd na een tweede mislukte doping test als niet geldig gekwalificeerd. Dit koste de Iraniër zijn deelname aan de Olympische Zomerspelen van 2012 , dit was zijn tweede dopingovertreding. Aliakbari werd hierdoor voor het leven geschorst.

Eerst schoon, dan vechten

Volgens het anti-dopingbeleid van de UFC moet elke vechter met een eerdere dopingovertreding, zes maanden door de USADA doorgelicht worden. Ook moet deze minimaal twee drugtests afleggen voordat hij of zij UFC-debuut maakt.

ZIE OOK >> Meest bizarre knock-out bij Bellator ooit

De Iraniër stapte over naar MMA en heeft inmiddels een 10-1 record. Hij verloor enkel tegen Mirko Cro Cop bij Rizin in Japan. Recentelijk versloeg Aliakbari, Shelton Graves en UFC-veteraan Daniel Omielanczuk in Rusland bij ACA.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws