Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Levenslang geschorst: MMA-vechter tekent contract bij UFC

Levenslang geschorst: MMA-vechter tekent contract bij UFC

De UFC heeft een voormalig wereldkampioen worstelen met een discutabel doping verleden aan haar vechters stal toegevoegd.

Amir Aliakbari, die bekend staat als een van de top zwaargewichten in de wereld, kondigde het nieuws zaterdag aan op zijn Instagram pagina. De UFC bevestigde later dat Aliakbari een deal met hen had gesloten, echter heeft Aliakbari een zwart verleden als het op doping aankomt.

Aliakbari, 31, heeft twee wereldkampioenschappen worstelen gewonnen, zijn laatste in 2013 werd na een tweede mislukte doping test als niet geldig gekwalificeerd. Dit koste de Iraniër zijn deelname aan de Olympische Zomerspelen van 2012 , dit was zijn tweede dopingovertreding. Aliakbari werd hierdoor voor het leven geschorst.

Eerst schoon, dan vechten

Volgens het anti-dopingbeleid van de UFC moet elke vechter met een eerdere dopingovertreding, zes maanden door de USADA doorgelicht worden. Ook moet deze minimaal twee drugtests afleggen voordat hij of zij UFC-debuut maakt.

ZIE OOK >> Meest bizarre knock-out bij Bellator ooit

De Iraniër stapte over naar MMA en heeft inmiddels een 10-1 record. Hij verloor enkel tegen Mirko Cro Cop bij Rizin in Japan. Recentelijk versloeg Aliakbari, Shelton Graves en UFC-veteraan Daniel Omielanczuk in Rusland bij ACA.

Bekijk ook

UFC Nieuws: Henry Cejudo en Urijah Faber beginnen strijd via Twitter

Fans over de hele wereld waren zeer verheugd om voormalig WEC-kampioen Urijah Faber een triomfantelijke terugkeer naar MMA te zien maken.

ONE FC: Folayang vs. Alvarez toegevoegd aan World Grand Prix

Timofey Nastyukhin is gebelsseerd en zegt af voor de ONE Championship World Grand Prix

De Randamie: Titelgevecht tegen Amanda Nunes volgende

De Nederlandse Germaine de Randamie zal niet lang gaan zitten wachten voor een kans op de UFC-titel van Amanda Nunes