Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Levenslang geschorst: MMA-vechter tekent contract bij UFC

Levenslang geschorst: MMA-vechter tekent contract bij UFC

De UFC heeft een voormalig wereldkampioen worstelen met een discutabel doping verleden aan haar vechters stal toegevoegd.

Amir Aliakbari, die bekend staat als een van de top zwaargewichten in de wereld, kondigde het nieuws zaterdag aan op zijn Instagram pagina. De UFC bevestigde later dat Aliakbari een deal met hen had gesloten, echter heeft Aliakbari een zwart verleden als het op doping aankomt.

Aliakbari, 31, heeft twee wereldkampioenschappen worstelen gewonnen, zijn laatste in 2013 werd na een tweede mislukte doping test als niet geldig gekwalificeerd. Dit koste de Iraniër zijn deelname aan de Olympische Zomerspelen van 2012 , dit was zijn tweede dopingovertreding. Aliakbari werd hierdoor voor het leven geschorst.

Eerst schoon, dan vechten

Volgens het anti-dopingbeleid van de UFC moet elke vechter met een eerdere dopingovertreding, zes maanden door de USADA doorgelicht worden. Ook moet deze minimaal twee drugtests afleggen voordat hij of zij UFC-debuut maakt.

ZIE OOK >> Meest bizarre knock-out bij Bellator ooit

De Iraniër stapte over naar MMA en heeft inmiddels een 10-1 record. Hij verloor enkel tegen Mirko Cro Cop bij Rizin in Japan. Recentelijk versloeg Aliakbari, Shelton Graves en UFC-veteraan Daniel Omielanczuk in Rusland bij ACA.

Bekijk ook

UFC Nieuws: Rafael dos Anjos verslaat Kevin Lee (video)

Voormalig UFC lichtgewicht kampioen Rafael dos Anjos verzekerde zaterdagnacht zijn eerste overwinning sinds 2017.

MMA-vechter Sage Northcutt: Zware operatie na brute knockout

Het zat Sage Northcutt niet mee in zijn eerste wedstrijd sinds het verlaten van de UFC. 

ONE FC: Sage Northcutt knockout door Cosmo Alexandre

Hij kwam over van de UFC om zijn carrière voort te zetten bij ONE Championship, Sage Northcutt.

REGIO NIEUWS UITGELICHT