'Leugens!' UFC vechtbaas sprak niet met ontslagen Ngannou MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Leugens!' UFC vechtbaas sprak niet met ontslagen Ngannou

'Leugens!' UFC vechtbaas sprak niet met ontslagen Ngannou

Francis Ngannou heeft gereageerd op de beweringen van UFC-president Dana White dat hij veel geld wilde verdienen tegen makkelijke tegenstanders.

De Kameroener sprak hierover met sportverslaggever Ariel Helwani en verklaarde: "Dana White heeft niet met mij gesproken over dit onderwerp, ik weet niet waar hij het over had". Dana White verklaarde dat Ngannou de best betaalde vechter in het zwaargewicht ooit in de geschiedenis van de organisatie zou worden.

Vechten voor 2 miljoen

De Kameroener legde dit statement naast zich neer, aangezien niet bekend is wat de hoogste vergoeding voor een gevecht tot nu toe was. Helwani wierp tegen dat Brock Lesnar ongeveer 8 miljoen dollar kreeg voor een gevecht bij UFC 200 tegen Mark Hunt, waarop Ngannou antwoordde dat het bedrag daar ongeveer op neer kwam.

Ngannou verzocht Hunter Campbell, Chief Business Officer van de UFC, om extra sponsors voor vechters in het algemeen en dat deze mochten deelnemen aan vergaderingen van de organisatie. Daarnaast wilde hij ook een deal met drie wedstrijden waaronder twee gevechten tegen Jon Jones en één tegen Stipe Miocic.

Misschien keert Ngannou terug naar de UFC

Hoewel Ngannou wist dat zijn verzoek waarschijnlijk niet zou worden toegestaan, hoopte hij toch duidelijk te maken wat zijn bedoeling was. Ondanks dat Dana White officieel op afstand bleef meeluisteren tijdens de onderhandelingen.

Met de hulp van zijn manager Marquel Martin vertegenwoordigt Ngannou zichzelf. Hij wil respect, waardigheid en vrijheid om zo het juiste pad te bewandelen. Desondanks blijft hij positief over een mooie toekomst in MMA. Maar wil ook boksen uitproberen met namen als Tyson Fury, Anthony Joshua en Deontay Wilder op de lijst. Misschien keert hij terug naar de UFC, maar dan wel op zijn voorwaarden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws