🎥 KLASSE: UFC-vechter helpt tegenstander in nood - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / 🎥 KLASSE: UFC-vechter helpt tegenstander in nood

🎥 KLASSE: UFC-vechter helpt tegenstander in nood

UFC-vechter Makwan Amirkhani toonde zaterdagnacht zijn klasse toen hij onmiddellijk zijn tegenstander ging helpen nadat hij hem had verstikt.

De 31-jarige zette Schot Danny Henry weg met een anaconda-choke in de eerste ronde van hun vedergewicht gevecht bij UFC 251. Maar het was nadat het gevecht was afgelopen waar duidelijk werd waar Amirkhani van gemaakt is.

Eerste hulp

In plaats van een indrukwekkende overwinning op ‘Fight Island’ wild te vieren, was de eerste gedachte van Amirkhani om de man die hij zojuist had verlaten ter hulp te komen. Amirkhani tilde Henry’s benen op in een prachtige daad van sportiviteit.

Amirkhani verdient enorm veel respect voor zijn onbaatzuchtige acties, wat alleen maar onderstreept waarom hij zo geliefd is binnen de sport.

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page