Kinderen als lokmiddel voor professionele MMA gevechten – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Kinderen als lokmiddel voor professionele MMA gevechten

Kinderen als lokmiddel voor professionele MMA gevechten

De discussie of kinderen nu wel of niet onbeschermd mogen vechten lijkt in Nederland wat verstompt.

In het buitenland echter lijkt dit issue op te laaien nu blijkt dat een bekende MMA-vechter haar dochter mee laat vechten in Amerika op een professioneel MMA-toernooi. De Belgische prof MMA-vechter, UFC en Bellator veteraan Cindy Dandois reisde afgelopen week af naar de Verenigde Staten.

Zowel Dandois als haar 12-jarige dochter Lola maken acte de présence tijdens het Conquest of the Cage event in Spokane. Loa heeft eerdere MMA gevechten gehad. Haar tegenstander, Darina Glassburn, zou al sinds ze drie jaar oud is MMA beoefenen. MyMMAnews had een interview met de organisator van het event, Rick Little over het feit of het verantwoord is om kinderen zo jong in te zetten.

Gewoon leuk

“Cindy vindt het gewoon leuk om hier naar te komen … Ze wilde hier zijn en haar droom was om haar dochter in Amerika te laten vechten. En ze vraagt me altijd of ik iets voor haar dochter heb. Dit is niet makkelijk totdat een vriend mij benaderde of ik iets had voor een jonge vechter van hem. En het kostte me letterlijk zes maanden om het voor mijzelf te verantwoorden, “zegt Little.

Gedurende het interview werd er verschillende keren gevraagd naar mogelijke negatieve reacties, wat andere ouders zouden kunnen zeggen. Sommigen kunnen denken dat dit gevecht is om te helpen bij het verkopen van kaartjes voor het evenement. Little verwierp het idee.

Te gevaarlijk

“Het is niet bedoeld als spektakel … Ik doe dit niet om geld te verdienen,” voegde Little eraan toe. Toch is niet ieder gecharmeerd van het idee en zal de Amerikaanse Vechtsportautorieit van Spokane streng toezicht houden. “Ik zal je een geheim vertellen: ik ga de kinderen volhangen met bescherming. “

“Ik weet dat de ouders het niet willen. Maar scheenbeschermers, grotere handschoenen, is waar ik naar op zoek ben. Ik wil dat de kinderen veilig de kooi in gaan, “vervolgt Little

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page